Pored vrhunskog iPad Air tableta kupci na domaćem tržištu mogu zvanično da nabave i novi iPad mini sa Retina ekranom. Vizuelno i konceptualno ovaj tablet se u nijednom detalju ne razlikuje od svog većeg brata, međutim nešto je manjih dimenzija i ima Retina displej dijagonale 7.9 inča. Konkretnije radi se o izuzetno snažnom tablet računaru, vrhunskih multimedijalih karakteristika i besprekorne izrade koji će oduševiti kako mlađe generacije, tako i poslovne korisnike, kao i sve prave ljubitelje dobre zabave u pokretu.

Kao što smo napomenuli iPad mini sa Retina ekranom je samo umanjena verzija Air tableta, a to u prevodu znači da se i on oslanja na snagu 64-bitnog A7 procesora, kao i da poseduje M7 koprocesor zadužen za koordinaciju svih implementiranih senzora u ovom tabletu. Pored njih tu su još prednja i zadnja kamerica, kao i vrhunski Retina ekran rezolucije 2048×1536 piksela. Isti daje kristalno jasnu sliku maksimalno prirodnih boja i odlične detaljnosti pa sadržaj reprodukovan na njemu prosto oduzima dah. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na najrazličitije multimedijalne sadržaje, najnovije iOS igrice i filmove visoke definicije.

Debljina iPad mini tableta sa Retina ekranom  je ista kao i kod Air modela i iznosi 7.5mm, međutim ono što je zanimljivo je da je ovaj tablet dosta lakši od Air-a, tj. ima težinu od svega 331-og grama, što ga čini najlakšim tablet računarom u svojoj klasi. I iPad mini sa Retina displejom poseduje veoma snažnu i izdržljivu bateriju koja korisniku donosi gotovo celodnevni rad sa istim (do 10 sati sa aktivnom Wi-Fi konekcijom), a da stvar bude još lepša veoma brzo se i puni – potrebno je manje od sat vremena da se napuni 80% – fantastično, zar ne?

Potpuno očekivano iPad mini sa Retina ekranom ima instaliranu novu iOS 7 platformu koja nudi preko 200 novih funkcija, značajno viši nivo bezbednosti i interaktivnije radno okruženje. Kao i iPad Air, tako se i iPad mini sa Retina ekranom na tržištu može naći u crnoj i beloj boji sa 16GB, 32GB, 64GB i 128GB fleš storidža u Wi-Fi i Wi-Fi + celular verzijama. Ako nas pitate za koju verziju da se odlučite naša preporuka je osnovi Wi-Fi model i to prvesntveno zbog sasvim korektne cene po kojoj se nudi – jer performanse su iste kod svih verzija.

Apple je sa iPad mini tabletom sa Retina ekranom definitvno postavio domaći zadatak svim proizvođačima manjih tablet računara i najavio da će i u budućnosti konstatno unapređivati ovaj model koji je za jako kratko vreme od predstavljanja stekao na milione korisnika širom sveta. Nama lično on se najviše dopada za dobru zabavu u pokretu mada njegov spektar primena je faktički neograničen.

Cena (sa PDV-om): od 44.990,00 dinara

Kontakt:

iStyle
Tehnomanija,
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime