Početak fakultetske godine sa sobom uvek vuče brojne glavobolje vezane za organizovanje učenja i načine kako je najbolje sa predavanja prikupljati neophodne informacije. Kao najidealnija rešenja za pomenute probleme nameću se Apple-ovi MacBook računari koji su izuzetno lagani, a nude zaista vrhunske performanse. Iznad svega oni su krajnje jednostavni za korišćenje i bazirani su na OS X platformi za koju je na App store-u moguće pronaći preko 150000 različitih enciklopedija i knjiga koje pokrivaju teme od filozofije i sociologije do istorije, geografije i medicine. Ali hajde da ne mudrujemo previše već da vidimo koji su razlozi zašto jednog studenta treba opremiti MacBook računarom…

1. Kreirani da budu bolji računari
Nećemo biti nimalo skromni ako kažmo da su MacBook računari u svakom smislu superiorniji od ostalih notebook-ova na tržištu. Bilo da se odlučite za MacBook Air ili MacBook Pro računare sa Retina ekranima već pri prvom kontaktu sa njima osetićete neverovatne radne brzine, čistu energiju i bezbroj fantastičnih inovacija, zahvaljujući kojima je moguće daleko jednostavnije pratiti predavanja i učestvovati u grupnim diskusijama na raznorazne teme. Pošto su svi MacBook notebook-ovi napravljeni od jednog komada aluminijuma njihova velika prednost se krije i u izdržljivosti, kao i u veoma skromnim težinama koje imaju.

2. Fantastični Mac App Store
Apple svakako ne bio ovako uspešna kompanija da nema svoj App Store krcat najrazličitijim edukativnim, filmskim, multimedijalnim i drugim sadržajima. On je u pravom smislu “meka” za studente jer nudi na desetina hiljada obrazovnih aplikacija i preko 150000 elektronskih knjiga (gotovo na svim svetskim jezicima) koje pokrivaju sva edu područja – od umetnosti i jezika do nauke, medicine i tehnike. Sjajna stvar kod App Store-a je i što svakog dana nudi sve veći broj knjiga i enciklopedija i što u svakom edu pogledu prati aktuelne svestke trendove.

3. Baterija za celodnevno učenje
Verujemo da nema studenta koji se sa nama ne bi složio kako baterija na bilo kom od aktuelnih MacBook računara nije fantastična. Na primer kod trinaestoinčnih Air mašina pomenuta može da ponudi rad od celih 12 sati i to sa aktivnom Wireless konekcijom, a ukoliko se kontrast ekrana na njima smanji za nekih 30% to vreme može biti i značajno duže. Upravo zbog toga vlasnici MacBook računara ne moraju da jure slobodne utičnice po amfiteatrima i učionicama.

4. Intuitivan, bezbedan i komforan – OS X
Pored snažnog i veoma izdržljivog hardvera sve MacBook računare krasi i jedan od najstabilnijih i najbezbednijih Operativnih Sistema na svetu – OS X. U svom poslednjem izdanju poznatijem pod imenom Mountain Lion OS X nudi preko 200 novih fantastičnih mogućnosti i unapređenja od kojih je jedan dobar deo direktno vezan za brže, lakše i jednostavnije učinje praćenje nastave. Ovaj OS X ujedno donosi i zavidan nivo komfornosti u radu, što studentima koji se prvi put susreću sa OS X okruženjem mnogo znači.

5. Kompatibilan sa svim uređajima u učionici
Jedna od najvećih prednosti MacBook računara je njihov visok nivo kompatibilnosti sa svim ostalim uređajima. Bilo da iste treba da sinhronizujete sa mobilnim telefonom, nekim serverom sa materijalnom za učenje ili štampačem – za svega nekoliko sekundi ćete biti upareni sa njima – fantastično, zar ne?! Još veća prednost je što vam prilikom povezivanja uređaja neće trebati nikakva dodatna podešavanja.

6. Rad sa aplikacijama
Koliko puta vam se desilo da vam se neki od popularnih školskih Windows programa poptuno blokiraju i to baš kada je predavanje u toku? Mi smo potpuno sigurni – nebrojano puta. Sa Mac aplikacijama za studente i generalno OS X aplikacijama to se dešava jako, jako retko zbog čega se studenti širom sveta i odlučuju za MacBook računare.

7. Blistavi tekstualni dokumeti, prezentacije i table
Predpostavljamo da znate da je Apple za sve svoje Mac računare, a samim tim i mobilna rešenja osmislio poseban skup aplikacija sličan Microsoft-ovom Office paketu koji je nazvan iWork. Isti objedinjuje Pages, Numbers i Keynote aplikacije koje nude dosta više od aplikacija iz pomenutog Office paketu, a što je jako važno sa istim su potpuno kompatibilne. Sa ovim aplikacijama svako predavanje izgleda lepše.

8. Brza komunikacija
Kada zatreba sa MacBook računarima možete brzo obaviti i neki video poziv u pauzama predavanja i to prvestveno zahvaljujući odličnim FaceTime kamericama i drugim zanimljivim video i tekstualnim programima za konverzaciju. Takođe, napredna sredstva komunikacije koje nude MacBook računari omogućavaju da u svakom trenutku student budu na vezi sa svojim asistentima, profesorima i administracijom fakulteta.

9. Nezameniv za studente sa invaliditetima
Verovali ili ne ali MacBook računari poseduju niz prednosti i mnoštvo aplikacija koje studentima sa invaliditetima omogućavaju da lakše prate nastavu. Apple u poslednjih nekoliko godina jako puno radi na unapređenju softvera za ovu grupu studenata i pokušava da ih učini posebnim, odnosno da im omogući da njihovi kvaliteti i talenti dođu u prvi plan.

10. Komfornost i pouzdanost
Pouzdan i komforan rad želi svaki student, a sa MacBook notebook-ovima to je posignuto već sa njihovim prvim otvaranjem. Fantastične tastature sa LED pozadinskim osvetljenjima i savršeni Multi-Touch trackpad-ovi otvaraju novu dimenziju korišćenja mobilnih računara.

Više informacija na:

Apple
Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime