Na ovogodišnjoj manifestaciji Macworld, Apple je predstavio novi MacBook® Air, najtanji prenosni računar na svetu. MacBook Air je na svom najužem mestu tanak svega 4 mm, dok mu je maksimalna širina nešto manja od 2 cm.

Iako u najmanjoj veličini viđenoj do sada MacBook Air ima zadivljujući 13,3-inčni ‘widescreen’ ekran s pozadinskim osvetljenjem a nije ni žrtvovana tastatura koja je u punoj veličini i takođe ima pozadinsko osvetljenje idealno za rad u manje osvetljenom okruženju.

Jedna od žrtava koja je zasmetala nestrpljivoj publici je nedostatak ugrađenog Ethernet-a za koje je kao rešenje ponuđena kupovina dodatnog USB-to-Ethernet adaptera. Što se tiče optičkog uređaja koji je takođe izostavljen, korisnici mogu kupiti prateći dodatak MacBook Air SuperDrive, kompaktnu optiku dizajniranu za MacBook Air koji se napaja preko USB priključka.
MacBook Air ima ugrađenu iSight® video kameru za video konferencije, te prostran multi-touch trackpad koji različito reaguje na dodir jednog, a različito na dodir dva ili više prstiju.

MacBook Air pokreće 1,6 GHz ili 1,8 GHz Intel Core 2 Duo procesor s 4 MB L2 keša koji je specijalno napravljen (smanjen) za MacBook Air i standardno uključuje 2 GB memorije, 80 GB 1,8-inčni hard je zamenio 2.5 inčni hard disk koji  se i dalje nalazi u većini prenosivih računara, 802.11n Wi-Fi tehnologiju i Bluetooth 2.1. Sve ovo je smešteno u izdržljivo aluminijsko kućište.

MacBook Air troši najmanje energije od svih Mac-ova, a ima bateriju koja omogućava do pet sati rada za produženu bežičnu produktivnost.

Cena osnovnog modela MacBook Air računara u SAD iznosi 1.799 dolara, a najnaprednijeg i do 3.098 dolara.

Sa sigurnošću možemo reći da će ovaj uređaj visokih performansi vrlo brzo ce postati statusni simbol i kod nas.

Domino Magazin je od 2007. godine vodeći lifestyle portal u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nemanja Nikolić.