Ako ste mislili da Apple zna da napravi samo kvalitetne notebook mašine, grdno ste se prevarili, jer ovaj proizvođač je svoju reputaciju upravo izgradio na moćnim desktop računarima. Popularnost koju danas imaju iMac mašine nema ni jedan drugi desktop, međutim ako želite zaista nešto posebno, nešto za čime uzdiše svaki poznavalac računarskih tehnologija, onda obratite pažnju na sledeće redove u kojima vam predstavljamo Mac Pro One računar.

Mac Pro One mašina je namenjena ultra zahtevnim korisnicima kojima je sirova procesorska snaga od presudnog značaja za obavljanje svih poslovnih i kućnih zadataka. Konkretno ovaj model se bazira na 2.8GHz Quad-Core Xeon procesoru (W3530) kompanije Intel, koji kako mu samo ime kaže operiše sa 4 jezgra. Poseduje 3GB radne memorije i HDD kapaciteta 1TB. Za grafički podsistem je zadužen je ATI(AMD) Radeon 5770 grafička kartica sa sopstvenih 1024MB GDD5 radne memorije i reč je o ultra moćnom rešenju koje nema šta ne može da pokrene. Računar u realnom radu "kidao uši", bilo da smo sa njim pokretali svakodnevne aplikacije ili zahtevne CAD i Photo programe. Ono što moramo posebno da istaknemo je i odlično osmišljen sistem za proširivanje – sve je bukvalno na dohvat ruke, bilo da želite da dodate još koji čvrsti disk, SSD ili optiku. Da stvar bude još lepša za postavljanje željenih komponenti neće vam trebati ni gomila šrafcigera, ni neko veliko umeće – sistem poluga sve rešava. Održavanje računara je takođe svedeno na minimum, jer uz svaki ugrađeni ventilator sada postoji filter koji prosto skinete, stresete prašinu i operete, dok ostalu prljavštinu možete ukloniti mikrofiber krpicom.

Mac Pro One se isporučuje sa Apple žičnom tastaturom i mišom, a po potrebi mogu se naručiti i bežične varijante (WiFi tastatura i Magic Mouse). Nezaobilazni deo paketa čini i Snow Leopard OS, ali i gomila pratećeg materijala u vidu brošura i različitih softverskih alata (iTunes, Time Machine, Quick Look, Spaces, Spotlight, Dashboard, Mail, iChat, Safari, Address Book, QuickTime, iCal, DVD Player, Photo Booth, Front Row, Xcode Developer Tools i iLife 09). Sve u svemu vrhunsko rešenje za sve koji žele da svoju buduću ultra, giga, mega desktop platformu baziraju na Mac okruženju. Cena je očekivano za naše uslove visoka, ali ko voli da mu sve budi baš, baš profi, mora da zna da to košta.

Cena (sa PDV-om): 256.690,00 dinara

Apcom – http://store.apcom.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime