Iz kompanije ViewSonic stiže nam još jedan povoljan i veoma dobar monitor baziran na IPS panelu poslednje generacije. Konkretno radi se o monitoru oznake VA2349S koji u biti spaja odlične radne karakteristike sa modernim dizajnom i malom potrošnjom energije. Proizvođač za ovaj model tvrdi da je maksimalno svestran, tj. da može da bude sjajno rešenje kako za svakodnevni rad i gledanje filmova, tako i za obradu grafike, kompleksnijih video sadržaja i igranje igrica. Mi smo na par dana imali priliku da se družimo sa njim i evo kakve je utiske ostavio na nas…

 
Iz naziva modela nije teško zaključiti da se radi o monitoru dijagonale ekrana od 23 inča koji može da se koristi u najrazličitije svrhe – od gledanja filmova i obrade grafike, do rada sa 3D objektima i igranja igrica. Pored nabrojanog ovaj monitor je idealan i za svakodnevni celodnevni rad jer koristi napredno pozadinsko LED osvetljenje i skup tehnoloških rešenja koje daju sliku vrhunskog kvaliteta.
 
Kada smo već pomenuli kvalitet slike da kažemo da je isti na nivou nekih jačih IPS monitora veće dijagonale. To u prevodu znači da su boje maksimalno verno reprodukovane, a da je detaljnost impresivna, što isto možemo reći i za preleze (umereni i prijatni za oči). Upravo zbog toga HD filmovi na VA2349S monitoru izgledaju veoma moćno i prirodno, dok multimedija ima onu pravu dinamičnost i lepotu kakvu smo do sada mogli da vidimo samo na skupljim 4K televizorima. Realno gledano VA2349S je po pitanju kvaliteta slike monitor koji u svojoj klasi ima šta da kaže i pokaže.
 
Kako smo već napomenuli VA2349S je monitor potpuno svedenog dizajna, a napravljen je od kvalitetne plastike koja se lako održava i nije podložna habanju i vremenskom propadanju, Zanimljivo je da VA2349S monitor ima ogromno postolje koje ga čini stabilnim i na staklenim podlogama, kao i da poseduje par zvučnika koji daju solidan kvalitet audio reprodukcije, ali nisu za neku ozbiljniju primenu.
 
Poput većine monitora iz svoje klase i VA2349S ima matricu sa odzivom piksela od 5 ms. Ista operiše rezolucijom od 1920×1080 piksela što je više nego dovoljno da se isprate svi aktuelni HD trendovi. Inače, za ovaj monitor je i karakteristično da se u radu jako malo greje, kao i da ima novi OSD panel sa preko 50 novih funkcija. Cena mu je za ono što nudi više nego fenomenalna zbog čega od nas dobija maksimalnu preporuku!
 
Cena (sa PDV-om): 18.999,00 dinara
Kontakt: WinWin