Kompanija Lenovo domaćim kupcima uglavnom je poznata po odličnim poslovnim notebook računarima, sjajnim serverima i vrhunskim desktop mašinama. Međutim, ovaj proizvođač je rešio da ove godine ode korak dalje i više se posveti kućnim korisnicima, pa je u skladu s tim tim Lenovo dizajnera kreirao nekoliko ultra zanimljivih i ultra portabilnih notebook računara za koje smo sigurni da će vas oduševiti. Našu pažnju najviše je privukao model Yoga 11, koji teži svega 1.27 kilograma i donosi četiri radna moda. O kakvom računaru je reč?

Lenovo Yoga 11 trenutno na tržištu predstavlja jedan od najlepših notebook računara. Izuzetno je tanak i lagan, a napravljen je od vrhunskih materijala, tako da se lako održava i nudi zavidan nivo otpornosti na sve spoljne uslove. Njegovu osnovu čini NVIDIA Tegra 3 platforma zahvaljujući kojoj donosi vrhunske grafičke performanse. To u bukvalnom prevodu znači da se sa njime fino možete poigrati i uživati u najnovijim filmovima i multimedijalnim sadržajima visoke definicije.

Pored pomenute NVIDIA Tegra 3 patforme Lenovo Yoga 11 računar raspolaže sa 2GB radne memorije, 32GB ili 64GB fleš skladišnog prostora (zavisno od modela) i odlično rešenom žičnom i bežičnom (Bluetooth i WiFi adapter poslednje generacije) konektivnošću. Jača strana mu je i odlična baterija sa kojom može da ostvari radnu autonomiju od čak 13 časova.

Ipak, ono što ovaj preslatki notebook čini posebnim jeste displej dijagonale 11.6 inča. Isti je Multi-Touch tipa i operiše maksimalnom radnom rezolucijom od 1366×768 piksela. U stanju je da ponudi kristalno jasno sliku verno reprodukovanih boja i dobre detaljnosti. Na njemu možete raditi sa svih deset prstiju, što je super kada skrolujete velika dokumenta i želite brzo da editujete neku fotografiju ili video materijal. Inače, displej Yoga 11 računara može da ima četiri radna položaja (laptop, tablet, tent i stand), što mu daje na dodatnoj funkcionalnosti i upotrebljivosti.

Suma, sumarum, Lenovo je sa Yoga 11 notebook računarom napravio jedan veliki iskorak u svet ultra prenosivih notebook računara ponudivši kupcima veoma brz i maksimalno funkcionalan računar. Njegova velika prednost je moćna platforma, kao i sjajan displej neverovatnih radnih karakteristika. Na žalost mana mu je previsoka cena zbog koje će na žalost ostati rezervisan isključivo za kupce sa dubljim džepovima.

Cena (sa PDV-om): 89.990,00 dinara

Kontakt: PiN

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime