ViewSonic VX1932wm je monitor specifičan po tome što koristi pozadinsko osvetljenje od LED dioda. Posmatrajući njegove specifikacije nije teško zaključiti da je namenjen naprednijim korisnicima, kojima je prvenstveno bitan kvalitet slike, a ne sama veličina dijagonale. Odmah da kažemo da fizički nećete uočiti neku veliku razliku u odnosu na ostale ViewSonic monitore, jer u osnovi kompanija i želi da zadrži prepoznatljiv stil upravo ne menjajući previše dizajn, odnosno usmeravajući sve snage ka unapređenju tehnologija. Elem, u bukvalnom prevodu to znači da se radi o monitoru sa tilt postoljem, koji vam neće zaparati oči, ali će vas zato opiti vrhunskom reprodukcijom boja i odličnom vidljivošću uglova. Sam ekran ima nagib od 25 stepeni (od -5 napred do 20 stepeni ka nazad), što je za ovakav tip monitora sasvim ok, mada nije da nismo viđali bolja rešenja. Zanimljivo je da je okvir oko displeja poprilično uzak sa leve i desne strane, kao i sa gornje ivice, dok je sa donje prevučen plastičnim okvirom koji liči na mušku bradu – interesantno, ali ne previše efektno. Moramo reći da VX1932wm deluje poprilično tanko u odnosu na svoju braću, a pri tom još u sebi ima integrisan AC adapter.

Da ViewSonic nije želeo mnogo da pobegne od tradicionalnog vizuelnog koncepta dosta govori i činjenica da su tasteri OSD menija raspoređeni kao i kod drugih monitora ovog proizvođača. Zapravo, postoje neka mala odstupanja, ali ona nisu previše bitna za upravljanje funkcijama displeja. Što se tiče video priključaka, zatičemo analogni i digitalni, dok na HDMI zabravite, on je rezervisan isključivo za ekskluzivna rešenja, o kojima ćemo uskoro pisati. Softver nudi sasvim dovoljan broj funkcija, a što je najbitnije nije prenatrpan brojnim skrivenim podopcijama, pa nećete imati mnogo muke da dođete do željene.

ViewSonic se ovim modelom priključio vodećim proizvođačima TFT LED displeja i kako stvari trenutno stoje velika im je pretnja. Model sa testa to najbolje pokazuje, jer je uspeo u svim segmentima da nas zadovolji, počevši od reprodukcije boja do sjajnog odziva i odličnog kontrasta. Da stvar bude lepša i cena testiranog je u okvirima korektne, što će mu dodatno pomoći da se veoma lepo pozicionira na tržištu.

Cena sa PDV: 136 evra
ViewSonic – www.viewsonic.com
Pakom – www.pakom.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime