AirPort Extreme bazna stanica donosi fantastične mrežne mogućnosti i jedan je od trenutno najboljih komericjalnih Wireless rutera na tržištu…

Kompanija Apple je sa dolaskom leta predstavila nekoliko sjajnih proizvoda među kojima se posebno izdvaja nova AirPort Extreme bazna stanica koja donosi do sada neviđene mogućnosti bežičnog umrežavanja. Vizuelno pomenuta je preslikana Time Caspule-a, s tim što ne poseduje hard diskove za skladištenje podataka.  Konkretno, AirPort Extreme bazna stanica predstavlja vrhunski Wireless ruter sa punom podrškom za sve aktuelne bežične standarde uključujući i najnoviji 802.11ac.

U realnom radu pomenuta paralelno može da opslužuje veliki broj korisnika bez bilo kakavog gubitka signala ili zastoja u radu. Pored toga što je odlično rešenje za kreiranje vrhunskog internet okruženja sjajno je rešenje i za deljenje podataka u mreži. Proizvođač tvrdi da testirana bazna stanica može da postigne brzine prenosa podataka od čak 1300MBps, što je trostruko više u odnosu na prošlu generaciju.

Iako je reč prvenstveno o Wireless uređaju AirPort Extreme bazna stanica poseduje i mogućnost žičnog povezivanja jer poseduje tri gigabitna LAN porta, jedan gigabitni WAN port i jedan USB ulaz na koji možete povezati bilo koji uređaj koji nema bežičnu vezu, a vama je lakše da sa njim komunicirate tako. Pored svega nabrojanog AirPort Extreme bazna stanica se krajnje jednostavno konfiguriše i za svega nekoliko minuta je spremna za korišćenje.

Apple je sa novom AirPort Extreme baznom stanicom otišao korak dalje u poglednu bežičnog umrežavanja kako Mac i iOS uređaja, tako i najrazličiitijih gedžeta i računara baziranih na drugim platformama. Velika prednost joj je jednostavno konfigurisanje, moderan dizajn i dobra podrška, a mana nešto viša cena po kojoj se nudi na domaćem tržištu. Sve u svemu – sjajan uređaj sa kojim ćete uvek imati vrhunsku internet konekciju.

Cena (sa PDV-om): 22.690,00 dinara
Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime