Kompanija D-Link jedan je od najvećih proizvođača mrežne opreme na svetu, a poslednjih nekoliko godina posebno se ističe po veoma moćnim Wireless ruterima i to u svim kategorima. Trenutno najveću pažnju kupaca privlači jedan zanimljiv i veoma mali Wireless ruter pomenutog koji nudi punu podršku za sveže lansirani IEEE 802.11ac standard i nekoliko zanimljivih opcija za brzo, lako i jednostavno šerovanje najrazličitijeg digitalnog materijala. Njegova oznaka je DWA-182, a mi smo potpuno sigurni da će vam omogućiti da u svakom trenutku budete online, gde god da se nalazite…

U fizičkom pogledu DWA-182 podseća na klasičan USB flešić, a napravljen je od veoma kvalitetne plastike. Sa računarima komunicira preko USB veze i kao što smo već napomenuli dolazi sa punom podrškom za nedavno predstavljeni IEEE 802.11ac Wireless protokol. Izuzetno je lagan i nije previše zahtevan za održavanje i što je jako važno maksimalno jednostavno se konfiguriše. U poređenju sa sličnim konkurentskim modelima DWA-182 se ne ističe samo trostruko većom brzinom transfera podataka (koju donosi  IEEE 802.11ac Wireless standard) već i odličnom softverskom podrškom zahvaljujući kojoj ga možete koristiti na svim aktuelnim Windows platformama.

D-Link ovaj Wireless ruterčić reklamira i kao jedan od najbezbednijih mobilnih rutera na svetu, što je i logično obzirom da podržava niz naprednih enkripcija, ali pravo pitanje koje se postavlja jeste da li su iste potpuno primenjljive u svim regionima na planeti, kao i da li su baš sve neophodne prosečnom korisniku. Sa druge strane neosporno je da je DWA-182 jedan simpatičan mobilni ruter velikih potencijala koji za sada po pitanju brzine prenosa informacija nema konkurenciju, a isto možemo reći i za aplikativnu podršku. Topla preporuka.

Cena (sa PDV-om): 6.499,00 dinara
Kontakt: EWE
 

1 KOMENTAR

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime