Chieftec BH-01B-B-B-400 je tipičan predstavnik ove kompanije što znači da je dizajn strog, sa oštrim ivicama i prepoznatljivom tamno sivom nijansom koja je još jedan zaštitni znak poznatog proizvođača.

Ovaj model spada u Bravo seriju, a oznaka H u nazivu ukazuje na dublju verziju šasije koja će zbog povećanih dimenzija prihvatiti standardne mATX, ATX ali i veće EATX matične ploče, kao i napajanja većih dimenzija. Kao i većina modela ovog proizvođača prednja maska podrazumeva vratanca koja skrivaju optičke uređaje, što je dobro rešenje koje smanjuje prodor prašine u unutrašnjost kućišta. Za instalaciju dodatnih uređaja poput čvrstih diskova ili optika nije potrebno upotrebiti alat, a obezbeđena su tri ležišta formata 5.25 inča i čak sedam ležišta od 3.5 inča, od kojih se jedno može iskoristiti za disketnu jedinicu ili neki drugi uređaj kome treba obezbediti spoljašnji pristup. Kao i kod većine drugih modela iz Chiefteca na prednjoj maski uređaja nalaze se USB, audio i FireWire konektori, koji unapređuju funkcionalnost. Za provetravanje unutrašnjosti kućišta i vrelih komponenti zadužen je jedan ventilator od 120 mm, a moguće je ugraditi i još četiri od 92 mm, što je više nego dovoljno čak i za nove procesore i grafičke kartice poslednje generacije. Mi uvek predlažemo odabir ventilatora većih dijagonala, zbog tišeg ali efikasnijeg rada, kao i instalaciju filtera za prašinu istog proizvođača koji istovremeno štite unutrašnjost i komponente, ali i smanjuju buku koju stvaraju ventilatori.

Chieftec je ovaj model opremio napajanjem snage 400 wati, koje će biti dovoljno najvećem procentu korisnika i opremljeno je svim modernim standardnima priključaka. Napajanje ima obezbeđenu zaštitu od naponskih skokova, preopterećenja i pregrevanja pa će zaštiti ostale komponente u problematičnim situacijama jednostavnim isključivanjem. Takođe, opremljeno je i termostatom što znači da će ventilator raditi sporije i samim tim tiše ukoliko je opterećenje manje. Kvalitet izrade kućišta je na najvišem nivou, što se od ovog proizvođača i očekuje, a ističemo posebno laku instalaciju svih komponenti za koje nije potreban nikakav dodatni alat.

www.chieftec.eu

POSTAVI ODGOVOR

Ovde upiši komentar
Ovde upiši svoje ime