Kompanija Kingston Technology Europe LTD, članica korporacije Kingston Technology Inc., nezavisnog svetskog lidera u oblasti memorijskih proizvoda, danas je objavila da će prema predviđanjima raznih IT analitičara iz Srbije, investiranje u informacione tehnologije porasti sledeće godine, kako u javnom, tako i u državnom sektoru. Uprkos ekonomskoj rkizi, koja je pogodila srpsko tržište ove godine i smanjila celokupni promet  u oblasti IT poslovanja u poređenju sa prethodnom godinom, kompanija Kingston Technology je uspela da zadrži vodeću poziciju u oblasti Dram poslovanja, u prvih 6 meseci u 2010. godini, sa 45.6% tržišnog učešća na globalnom nivou, prema iSuppli istraživačkoj kući.

„U ovom regionu koji uključuje i Srbiju, očekuje se proširenje poslovanja u oblasti IT-a u 2011. godini”, izjavio je g-din Pawel Smigielski, regionalni direktor za istočnu Evropu u kompaniji Kingston Technology „Globalni trendovi u poslovanju pokazuju da će sledeća godina doneti potražnju za proizvodima za čuvanje podataka, a sa svojim raznim proizvodima i tehnologijama, kompanija Kingston Technology je spremna da odgovori na veće potrebe za proizvodima za čuvanje podataka, kako na regionalnom tržištu tako i na tržištu u Srbiji”.

Kompanija Kingston Technology očekuje da će se trend usvajanja SSD tehnologije nastaviti  u poslovnom segmentu u 2011. budući da preduzeća koriste SSD-ove kako bi unapredila performanse uređaja klijenata u cilju da maksimalno iskoriste sredstva na duži period. Štaviše, Kingston Technology nudi specijalizovani alat, SSD ROI kalkulator na srpskom jeziku, koji pomaže kompanijama u Srbiji da lakše izračunaju kojom brzinom će im se vratiti investicija u SSD proizvode. Sve kompanije u Srbiji koje razmišljaju o prebacivanju na SSD tehnologiju kako bi bile efikasnije, mogu lako, precizno i pouzdano da izračunaju povraćaj investicije u SSD proizvode.

„Očekujemo da će veće investicije u informacione tehnologije u Srbiji sa sobom doneti trend veće potrebe za podacima u 2011.”, izjavio je Dejan Škuletić, menadžer razvoja poslovanja za Srbiju, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju i Crnu Goru, Kingston Technology. „Investiranje u SSD tehnologiju biće jedan od glavnih trendova i sa novim proizvodima i alatima koje nudimo našim partnerima, spremni smo za potrebe srpskog tržišta”.

U četvrtom kvartalu u 2010. godine najveće IT maloprodaje i sistemski integratori odlučili su da u ponudu desktop računara uključe SSD drajvove i da na taj način svojim kupcima ponude znatano bolje performanse po razumnoj ceni. Uređaji koji se nalaze unutar računara su novi Kingston SSDNow V100 64GB i Kingston SSDNow V30 accelerator drajv. Njihova odluka da koriste Kingston SSDNow proizvode je isključivo zbog toga što nude novu tehnologiju svojim kupcima, zbog toga što su brzi, pouzdani i sigurni. Ove odluke pokazuju da će trendovi investiranja u SSD tehnologiju u 2011. takođe biti prisutni u Srbiji.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime