Kingston IronKey Keypad 200C je novi hardverski enkriptovani USB Tip-C drajv koji pruža sigurnost i udobnost pod vašim prstima. Sada korisnici mogu postići besprekornu zaštitu podataka i kompatibilnost bez upotrebe adaptera kada koriste uređaje koji podržavaju USB-C.

KP200C nudi FIPS 140-3 Level 3 (u procesu) sertifikovanu bezbednost, military-grade sigurnost i alfanumeričku tastaturu za lak pristup PIN-u, a sve to nezavisno od operativnog sistema. Uključuje XTS-AES 256-bitnu hardversku enkripciju sa Brute Force zaštitom lozinke i BadUSB zaštitu sa digitalno potpisanim firmware-om koji pruža neuporediv nivo zaštite za vaše vredne podatke. Uz Multi-PIN opciju (Administrator/Korisnik), tastatura se može koristiti za podešavanje alfanumeričkog PIN-a koji se lako pamti na administratorskim ili korisničkim nalozima. Ukoliko je korisnički PIN zaboravljen, administrator može vratiti korisnički PIN kako bi omogućio pristup drajvu.

“Potrebe za zaštitom podataka rastu zbog sve češćih napada na Cloud sisteme, zatim hakovanih softverskih enkripcija ili izgubljenih USB drajvova. Osetljivi podaci zahtevaju najjaču military-grade zaštitu dostupnu na enkriptovanim drajvovima koji mogu biti fizički obezbeđeni nezavisno od interneta dok štite podatke tokom njihovog prenosa ili u fazi mirovanja,” izjavio je Oskar Eskajola Kaludis, EMEA Flash menadžer poslovanja i prodaje za DACH, Bliski istok i Afriku, Grčku i Izrael. “Uz dodatak KP200C, našeg drugog USB type-C diska na IronKey seriju zajedno sa Vault Privacy 50C, sada nudimo još veću fleksibilnost na različitim platformama i operativnim sistemima, omogućavajući korisnicima da bez napora pristupaju podacima bez obzira na uređaj ili operativni sistem”

Kingston IronKey Keypad 200C dostupan je u kapacitetima od 256GB sa trogodišnjom garancijom uz besplatnu tehničku podršku.