iPhone 12 Pro kasni pa ćete morati da sačekate još malo da se pojavi. Baš ste želeli i jedva čekali da se pojavi iPhone 12 Pro ali njega nema. On kasni jer, kako se saznaje problem je nedostatak čipova za upravljanje napajanjem. A oni su glavni za podršku novim funkcijama kamere i 5G.

Zbog pandemije covid 19 sve je poremećeno a pogotovo potražnja za silicijumom.

Dakle, problem je u lancu snabdevanja. A ako se zna da je za proizvodnju pametnih telefona sa 5G potrebna veća količina čipova onda je situacija jasna.

Zapravo neke kompanije su se snabdele većom količinom potrebnog materijala i tako je izazvana nestašica.

Kompanije su sada u žurbi da nabave kako znaju i umeju sve što je potrebno, jer stižu praznici a onda i povećana potražnja.

Kako prenosi Bloomberg “Apple je Apple” pa će verovatno, sudeći prema anonimnim izvorima imati prednost nad drugim kupcima. Kompanija sada ubrzano nabavlja komponente, pa je tako zatražila više od 20 miliona jedinica iPhone telefona. Takođe je zatražila od dobavljača 2.5 miliona čipova za MacBok, piše Nikkeri Asia.

O novitetima iz Apple čuće se već 10. novembra kada će kompanija najaviti novitete. A to će verovatno biti njihovi čipovi za Mac računare.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime