Apple je kompanija sa definitivno najviše inovacija u svetu novih tehnologija i ime oko koga se vrte najtraženiji proizvodi na svetu (iPhone telefoni, Mac računari, iPad tableti, iPod plejeri…). To se najbolje može videti i osetiti na primeru poslednjih iPhone 6s telefona koji su prodati u neverovatnih 13 miliona primeraka za samo tri dana od početka prodaje. Međutim, ono što je trenutno takođe veoma aktuelno kada je upitanju proizvođač iz Kupertina jeste novi iPad Pro tablet. Reč je o najneverovatnijem tabletu na planeti koji je specijalno kreiran za ljubitelje multimedije, grafičare, arhitekte, crtače i sve koji se bave ozbiljnim dizajnom. U osnovi iPad Pro je tablet za najnaprednije korisnike kod koga je sve “utegnuto” na najvišem mogućem nivou. Mi smo imali priliku da se družimo sa njim i evo šta od njega možete da očekujete.

Apple je iPad Pro kreirao sa nemerom da na tržištu velikih tableta predstavi ultimativni proizvod – i u vizuelnom i hardverskom pogledu. Dizajnerski posmatrano iPad Pro podseća na uvećani iPad Air 2  tablet, međutim suštinski gledano ovo su potpuno dva različita proizvoda. Konkretno iPad Pro ima dijagonalu displeja od čak 12.9 inča i kućište napravljeno od jednog komada aluminijuma, kao i posebnu konekciju za fizičku tastaturu. Njegovo srce čini kombinacija A9X procesora i M9 koprocesora koji se u radu koordiniraju za najrazličitije potrebe. I procesor i koprocesor su optimizovani da ponude maksimum u radu, čak i u radu sa najzahtevnijim aplikacijama tako da iPad Pro komforno može da zameni i ozbiljne ultra slim notebook računare do dijagonale ekrana od 13 inča. Da budemo jasniji – iPad Pro realno donosi do 30% bolje brzinske i grafičke performanse u odnosu na popularni iPad Air 2, ali i značajno bolje radne karakteristike u odnosu na MacBook Air računare.

Velika prednost iPad Pro tableta se krije u njegovim mogućnostima za bežično povezivanje, kao i u sjajnom Retina ekranu koji dolazi u rezoluciji od neverovatnih 2732×2048 dpi pri gustini piksela od 264 ppi. Zapravo, Retina ekran je ključ iPad Pro tableta jer donosi korisniku jedno potpuno novo vizuelno iskustvo i što je jako važno maksimalno prirodnu reprodukciju boja, kao i detaljnost kakvu trenutno nema ni jedan sličan tablet računar na tržištu. Naravno, i samo korisničko iskustvo u radu sa displejom je potignuto na izuzetan nivo pa tokom povlačenja poteza stiče se utisak savršenstva i lakog rada (šta god da se crta, kreira ili dizajnira). Ako se malo bolje pogleda hardverska konstrukcija iPad Pro tableta jasno se ističu i njegovi veoma moćni fleš storidži od 32GB i 128GB, ali i četiri vrhunska zvučnika koja za zadatak imaju da stvore savršeno audio okruženja. Oni su u neku ruku i jedan od glavnih krivac zašto filmovi i multimedija na iPad Pro tabletu ima jednu potpuno novu dimenziju i zašto izgledaju tako posebno i moćno.

Od ostalih bitnih karakteristika iPad Pro tableta izdvajaju se njegova zadnja i prednja kamerica, kao i odlična autonomija baterije koja može da se optimizuje tako da ponudi gotovo celodnevni rad. Apple ovaj tablet između ostalog nudi i u tri različite boje (Silver, Space Gray i Gold), a verzija od 128GB može da se nabavi i u Wi-Fi + Cellular varijanti. Nama se novi iPad Pro tablet veoma dopao, pogotovo u pogledu brzine rada i fluidnosti. Njegove grafičke performanse su impresivne, dok Retina displej ostavlja utisak apsolutne superiornosti. Iako deluje kao ogroman u rukama leži savršeno, a što je jako važno Apple i za ovaj proizvod nudi veliki broj dodataka. Cena mu realno gledano nije previše pristupačna, međutim posmatrano iz ugla performansi i mogućnosti koje donosi korisnicima koji se ozbiljno bave dizajnom veoma brzo se isplati. U jednoj rečenici – iPad Pro je veliki tablet bez kompromisa!

Cena (sa PDV-om): od 120.690,00 dinara
Kontakt: iStyle

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime