Od momenta kada je Apple predstavio iPad znalo se da svet prenosivih računara više neće biti isti, odnoso da dolazi vreme tableta. Za bukvalno par meseci iPad je prodat u neverovatnom broju primeraka, a u pojedinim trenucima je po potražnji bio ispred iPhone telefona. Međutim, prvi iPad je imao nekoliko manjih propusta koji su otklonjeni lansiranjem druge verzije, koja je još donela i veliki broj novih funkcija.

iPad 2 je od nedavno dostupan i domaćim kupcima, a ekipa Domino Magazina jedna je od prvih koja se poigrala sa njim. Evo kakvi su naši utisci…

Prvo što nam se dopalo kod iPad 2 tableta je sveden i jednostavan dizajn, a zatim i njegov fenomenalan displej dijagonale 10.1 inča (efektivno 9.7 inča). Isti operiše rezolucijom od 1024×768 piksela, koristi IPS matricu i ima LED pozadinsko osvetljenje. Podržava Multi-Touch kontrole (tj. rad sa svih deset prstiju) koje svi volimo, a ujedno zbog ugrađenih senzora pokreta uvek se prilagođava vama.

Slika na ekranu iPad 2 tableta je jedna od najboljih, ako ne i najbolja sa kojom smo se susreli kod ovakvih gedžeta – boje su potpuno prirodne, dok je detaljnost dovedena do savršenstva. Upravo zbog njega multimedija izgleda sjajno, a dinamične scene u SF i akcionim filmovima potpuno realno.

Inače, iPad 2 kao snagu koristi potencijale dvojezgarnog A5 procesora (1GHz) koga je dizajnirala sama kompanija. Tablet ima i prednju i zadnju kameru, a očekivano nosi ga iOS platforma u svojoj poslednjoj verziji (iOS 5) koja ga je osvežila sa preko 200 novih funkcija.

Kupcima je na raspolaganju nekoliko modela iPad 2 tableta zavisno od količine skladišnog prostora (16GB, 32GB i 64GB) i kombinacije konekcija (WiFi i Bluetooth moduli sa ili bez 3G adaptera). Nama je sasvim fino legao osnovni model koji je i cenovno najprihvatljiviji!

Možda je ovo baš dobra ideja za poklon? Mamaaaaaaaaaaa!

Cena (sa PDV-om): od 48.990,00 dinara

Kontakt:
PC Practic, www.pcpractic.rs
Tehnomanija, www.tehnomanija.rs
Big Bang, www.bigbang.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime