Instagram je pokrenuo Porodični centar za bezbednost na mreži koji će pomagati i roditeljima i tinejdžerima.

Porodični centar ima vodič za razgovore za roditelje o digitalnoj bezbednosti. Roditelji će moći da prate naloge pomoću jedne kontrolne table. Nalozi tinejdžera će biti pod nadozorom, moći će da se prati komunikacija, ko prati nalog, objave, vreme provedeno na mreži a moći će da se postave i vremenska ograničenja.

Za sada tinejdžeri moraju da odobre nadzor u okviru podešavanja na svom nalogu, što će sigurno smo odmah uraditi. Ali Instagram najavljuje da će u budućnosti roditelji moći da podese nadzor van podešavanja naloga. A nadzor će se automatski ukloniti sa naloga kada vlasnik napuni 18. godina.

Ističe se da je podsticanje informisanog roditeljskog angažmana u digitalnom prisustvu njihove dece važan način da se podrži dobrobit mladih ljudi na mreži.

Roditelji će moći da podrže i prate postepeno povećanje nezavisnosti svoje dece. Podseća se da su mladi izloženi velikom riziku od zlostalvljanja i psihičkih povreda na mreži. Porodični centar je upravo tako koncipiran da smanji negativan uticaj mreže na mlade.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime