Instagram je sada pokrao i BeReal i uveo novu opciju. BeReal je aplikacija koja je naročito popularna među generacijom Z. Njena tajna je da u korisnici u tačno određeno vreme moraju da telefonom snime prednju i zadnju kameru, potpuno spontano i bez ulepšavanja.

Kako i samo ime kaže, poenta je da korisnici u svojim objavama budu “stvarni”, odnosno da pokažu šta im se tačno u tom trenutku događa u životima i gde se nalaze.

Aplikacija jednom dnevno šalje poruku pa korisnici imaju dva minuta da objave fotografiju (snimljenu s obe kamere, dakle da se vidi i osoba i mesto gdje se trenutno nalazi). Ako u ta dva minuta snime i objave sliku, moći će da vide i fotografije svojih pratitelja, a ako ne stignu, moraće da se strpe i dan nakon ponoći prođu kroz isti proces.

E pa sada je Instagram uveo istu opciju nazvanu Candid Challenge. Još uvek je u fazi testiranja, ali ne sumnjamo daće uskoro svi da je dobiju.

Princip rada izazova na Instagramu sličan je kao i na BeRealu. Aplikacija će korisnike obavestiti da je vreme za snimanje fotografije svog okruženja, za šta imaju dva minuta. Ako u tome uspeju, ona će se objaviti kao story i nestati za 24 sata.

Instagram je u poslednje vreme pod udarom kritika zbog kopiranja TikTok koncepta…

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime