Apple je sa unapređenim iMac računarima potencijalnim kupcima ponudio za 30% brže i grafički superiornije mašine, spremne da u svakom trenutku odgovore na najrazličitije zadatke i potrebe. Zbog nešto povoljnije cene modeli sa ekranima dijagonale 21.5 inča privlače veću pažnju kupaca sa ovih prostora , a isti predstavljaju idealna rešenja za kućno uživanje u multimediji i najrazličitija kancelarijska okruženja. Ovo su zapravo računari stvoreni za dobru zabavu i brzo i jednostavno obavljanje svakodnevnih poslova.

U svojoj startnoj ponudi Apple ima dva iMac računara sa ekranom dijagonale 21.5 inča. Osnovni model dolazi sa četvorojezgarnim Core i5 procesorom radnog takta od 2.7GHz, dok jači model koristi isti samo na višim frekvencijama (2.9GHz). Snažniji iMac (opciono) ima i mogućnost nadogradnje na još moćniji četvorojezgarni Core i7 procesor, ali to preporučujemo zahtevnijim korisnicima, kao i svima kojima je sirova snaga neophodna za obavljanje složenih zadataka.

Pored snažnih procesora iMac-ovi sa ekranima dijagonale 21.5 inča poseduju i 8GB radne memororije (proširive maksimalno do 16GB), 1TB skladišnog prostora uz mogućnost kombinovanja sa fleš storidžima kroz Fusion Drive. Radi se o novoj, inovativnoj opciji za skladištenje podataka koja korisnicima obezbeđuje performanse fleš storidža i kapacitet hard diska. Fusion Drive konkretno kombinuje određenu količinu fleš memorije sa hard diskovima kapaciteta 1TB (ili 3TB) u cilju kreiranja jedinstvene jedinice za skladištenje informacija koja na inteligentan način skladišti fajlove u cilju optimizovanja performansi čitanja i upisa podataka. Fusion Drive adaptira način korišćenja iMac računara i automatski premešta fajlove i aplikacije koje korisnik najčešće koristi u fleš memoriju, kako bi ubrzao performanse i omogućio brži pristup informacijama.

Od hardverski bitnih karakteristika ovih računara izdvajamo još implementaciju odličnih grafičkih akaceleratora u vidu Iris Pro (osnovni iMac) i GeForce GT 750M (napredniji model) GPU-ova i vrhunsku žičnu i bežičnu povezivost. Takođe, važno je napomenuti da ovi iMac-ovi dolaze i sa sjajnom Apple-ovom bežičnom periferijom i trenutno najboljim i najbezbednijim OS-om na svetu – OS X Mavericks-om. I to bi u kratkim crtama bila priča o unapređenim iMac-ovima dijagonale ekrana 21.5 inča. Iako se u nijednom detalju ne razlikuju od svojih prethodnika ovi računari nude mnogo bolje brzinske i grafičke performanse, a zbog svog ultra tankog dizajna predstavljaju i najlepše All-in-One računare na svetu.

Cena (sa PDV-om): od 161.990,00 dinara

Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime