Home IT iLife 2013 paket – 64-bitna zabava

iLife 2013 paket – 64-bitna zabava

0
iLife 2013 paket – 64-bitna zabava

iLife 2013 je paket koji čini skup od tri aplikacije (iPhoto, iMovie i GarageBand) koje Apple iz verzije u verziju sve više unapređuje i vizuelno usavršava. Ovaj paket je namenjen obradi video, foto, grafičkog i audio materijala, ali i reprodukciji istih. Velika prednost iLife 2013 paketa ogleda se u tome što su sve aplikacije međusobno jako lepo povezane i što je omogućen paralelni rad između njih.

iPhoto 2013

iPhoto je jedan od najpopularnijih programa u okviru iLife paketa, a u svojoj najnovijoj verziji (iPhoto 2013) oplemenjen je sa nekoliko veoma korisnih funkcija za brže i lakše editovanje fotografija i najrazličitijih slikovnih formata. Kada se malo bolje prouči nije teško zaključiti da se radi o jednom profi programu za rad sa slikama pošto isti poseduje najsavremnije tehnologije za redukciju crvenih očiju, čišćenje spornih delova fotografija i precizan rad na istim. Konkretniji da budemo sa novim iPhoto programom korisnik dobija pravu profi laboratoriju za rad sa fotografijama.
Nama lično kod novog iPhoto programa najviše se dopada skup alata za finu obradu ljudskog lica, kao i funkcija prepoznavanja lica koja je integrisana sa sistemom za tagovanje. Iako koristi 64-bitne instrukcije novi iPhoto jedva da uzima nešto procesorskih resursa, pa je i po tom pitanju veoma izdašan za korišćenje. Njegova puna kompatibilnost sa 32-bitom verzijom se podrazumeva.

iMovie 2013

Bez obzira što u prethodnim izdanjima iLife paketa iMovie nije stekao neku posebno veliku popularnost u svojoj najnovijoj verziji (iMovie 2013) verujemo da hoće pošto je Apple korisnicima omogućio da iz svega nekoliko klikova dobiju željeni (izlazni) video rezultat. Sa novim iMovie programom za par minuta je moguće obraditi čak i najsloženiji video materijal, ali i ubaciti dodatne snimke i prateće elemente u kućni ili profi video. Iznad svega sa novim iMovie programom dobija se i na daleko lakšoj montaži video materijala, kao i mogućnost konverzije iz jednog video formata u drugi.
U vizuelnom pogledu novi iMovie je dobio intuitivnije radno okruženje i nekoliko sjajnih paleta sa “piši-briši” funkcijama  – sve ostalo nije menjano. Tu je naravno i puna 64-bitna podrška koja u slučaju iMovie programa ima najviše logike (prednosti) jer donosi i duplo veće ubrzanje prilikom editovanja video sadržaja.

GarageBand 2013

GarageBand aplikaciju nije potrebno nešto posebno predstavljati pošto ne postoji vlasnik Mac računara i muzičar koji je nema i sa njom se dobro ne “zabavlja”.  Reč je zaista u svakom pogledu o posebnom programu čiji je glavni zadatak vrhunska svirka, odnosno snimanje i editovanje audio sadržaja na najvišem mogućem nivou. U svom poslednjem izdanju izdanju (GarageBand 2013) aplikacija donosi mnogo više instrumenata korisniku na raspolaganje, ali i veliki broj novih zvučnih filtera čijom kombinacijom se mogu dobijati moderni tonovi i kristalno jasan zvuk.
Kao i kod prethodno opisanih programa iz iLife 2013 paketa tako i za novi GarageBand možemo reći da je pretrpeo neke blaže vizuelne promene, ali nije izgubio na funkcionalnosti i komfornosti prilikom korišćenja. Priča o 64-bitnoj podršci kod njega takođe ima veliki značaj pogotovo u situacijama kada se vrši obrada muzičkog materijala i snimanje istog. Sve u svemu sa novim
GarageBand-om vrhunska zabava je zagarantovana.

Kontakt:

Apcom
Apple

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here