Do nedavno je vladalo mišljenje da su vlasnici Mac računara osakaćeni za kompatibilnost i uživanje u svim vrstama multimedijalnih sadržaja. Međutim to je daleko od istine, pogotovo ako se uzme u obzir da je Apple tvorac jednog sjajnog paketa aplikacija koji upravo okuplja multimediju na jednom mestu i krajnjim korisnicima donosi pregršt zabave i mogućnost editovanja svih vrsta digitalnog sadržaja brzo i lako, a sve po krajnje povoljnoj ceni. Verovatno pretpostavljate da govorimo o novom iLife 11, koji okuplja četri sjajna programa sa kojima apsolutno možete promeniti pogled na svet i uopšte korišćene novih tehnologija.

iPhoto 11

iPhoto je jedan od najpopularnijih programa iLife paketa i u svom novom izdanju donosi nekoliko vrlo zanimljivih stvarčica. Kao prvo tu je nešto drugačije grafičko okruženje, koje je sada prilagođeno i za rad u full screen modu, ali i daleko bolje rešena organizacija fotografija. Slike možete složiti na više načina, preko lica, mesta, lokacije, događaja, a ono što nam se posebno dopalo je opcija za direktno šerovanje fotosa na neke od popularnih društvenih mreža (Facebook, Twitter…). Tu su brojni templejti, mnogo interesantnih dodataka za ulepšavanje fotografija, ali i daleko bolje sređen sistem za obradu fotografija i slanje na štampu. Ah da ne zaboravimo, sada možete kreirati posebnu vrstu čestitki i pozivnica koje po štampanju mogu izgledati kao da su izgravirane. Sve to i još mnogo toga sa novim – iPhoto 11 softverom.

iMovie 11

iMovie već duži niz godina unazad predstavlja jednu od veoma popularnih alatki kod korisnika Mac računara. Konceptualno je prvo bio zamišljen kao Movie Maker, da bi vremenom sa razvojem novih tehnologija postao vrhunski softver za obradu filmova i video klipova. Ujedno on je i savršen organizator, tako da njegovim korišćem možete rešiti pitanje sortiranja filmova i vaših video klipova. Sada napokon vaše kućne video snimke možete urediti tako da izgledaju kao Holivudski spektakli, sa lepim uvodnim špicama i završnicama. Na raspolaganju vam je veliki broj specijalnih efekata, kao i poznatih filmskih muzičkih tema koje mogu pratiti video materijal koji ̎montirate̎. Vreme je da osetite maksimalno uživanje u kreiranju sopstvenog video materijala i obradujete kako sebe, tako i svoje najbliže uz – iMovie 11 program.

GarageBand 11

GarageBand u svom novom izdanju i blago redizajniranom okruženju je sve što vam je potrebno ukoliko želite da naučite da pravite muziku, virtuelno vežbate sviranje nekog instrumenta ili pak isti sinhronizujete sa GarageBand-om. U svom novom izdanju ovaj popularni softver dolazi sa mnogo više zvučnih efekata, još većim brojem instrumenata i neverovatnim setom mikseta, zbog kojih ćete zaboraviti na one prave, jer zaista nema šta ne mogu da učine. Svet muzike može biti drugačiji sa vašom maštom i GarageBand 11 softverom.

…i na kraju

Svakako cela priča o prednostima novog iLife 11 paketa ne bi imala nikakvog smisla da se radi o nekom preskupom paketu alata, ali to nije tako. Cena mu je za naše uslove veoma korektna, a iz Apple-a su nas opet počastili različitim vrstama, pa su tu sada ponovo sa nama – Retail Pack i Family Pack, a na vama je samo da se odlučite koji vam više paše. Očekuje se da im cena za domaće tržište bude slična kao i kod prethodnih verzija, što je upravo i razlog više za našu toplu preporuku svim vlasnicima Mac mašina.

Apcom – http://store.apcom.rs