Igre sa najvećom zaradom u 2019 godini su zaradile milijarde dolara. I to bukvalno.

Igre sa najvećom zaradom

Analizom koju je uradio SuperData otkrivene su igre koje su najviše zaradile. Fortnite iza koga stoji Epic Games je ponovo prvi u 2019 godini. Najpopularnija igra na svetu je zaradila čak 1.8 milijardi dolara. To je drugi put da je Fortnite na prvom mestu.

Zanimljivo je da su 2018 godine zaradili još više, odnosno 2.4 milijarde dolara.

A uz to je u pitanju besplatna igra, odnosno možete da počnete da igrate bez plaćanja za sam naslov i otvaranje naloga.

Digitalne prodaje u svetu igara su porasle za 4 posto u odnosu na prošlu godinu. Na drugom mestu je League of Legends sa 1.5 milijardi, Pokemon Go sa 1.4 milijarde i Shelter: Survival sa 1.2 milijarde dolara.

Fortnite je nastavio sa visokom zaradom pre svega zbog događaja koje su povezali sa filmovima, recimo premijerom novog Star Wars naslova ili filma John Wick 2 kada su igračima ponuđeni neki posebni benefiti i druge aktivacije.

Veze između igara i filmske industrije su naravno i ranije postojale, ali ovaj nivo integracije igre Fortnite i novih filmova je nešto sasvim novo. Recimo Disney je dozvolio da se nedelju dana pre prikazivanja u Fortnite prikaže eksklzivni klip iz filma Rise of Skywalker. Evo jednog primera takve integracije sa Samsung telefonima, Fortnite igrom i poznatim gejmerom Nindžom.

U svom izveštaju SuperData navodi i kako je tržište digitalnih igara poraslo na 120.1 milijardi dolara od čega 64 milijarde ide na mobilne platforme, 29 na PC, i 15 milijardi na konzole.

Free-to-play (besplatne igre) su zaradile 4 od 5 dolara koji su potrošeni na igre.

Još vesti o igrama i zabavi potražite na ovom linku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime