Kompanija A-Data je već nekoliko godina jedan od lidera na našem tržištu memorija. Ovoga puta vam predstavljamo sjajnu kupovinu za igračko proleće. Uvek našim čitaocima savetujemo da računare opreme memorijom velikog kapaciteta pošto će se to odmah i direktno odraziti na karakteristike računara.

Isprobali smo gejmerske module koji donose sjajan odnos cene i kvaliteta oznake AXDU1600GB2G9-2G. Već neko vreme u DDR3 svetu memorija radna frekvenca od 1600MHz je jedna od najtraženijih. Razloga za to svakako ima više, a dva ključna su povoljna cena i dobar potencijal za overklokovanje. A-Data je svesna upravo toga kroz nekoliko svojih rešenja pokušala da se približi širokoj PC populaciji, ali i gejmerima, koji su uvek predstavljali najbolju grupu potrošaca.

AXDU1600GB2G9-2G su moduli namenjeni zahtevnoj igračkoj populaciji i dolaze u kombinaciji dve pločice od po 2GB (ukupno 4GB). Kako bi obezbedili bolje hladenje, memorijske čipove prekrivaju aluminijumske pločice koje veoma efikasno odvode toplotu. A-Data je odabrala tanak aluminijum pa je hlađenje zaista dosta efikasno. U slučaju ubrzanja memorije savetujemo da nabavite i neko prostranije kucište sa par ventilatora.

Retke su situacije kada se testirana memorija zagrevala, mada ako se odlučite za agresivniji overklok bez podrške pomoćnih coolera očekujte povećanu temperaturu modula. CAS latencija iznosi 9, a u zavisnosti od ploče OC može biti veći ili manji. Sa našim test primercima ostvarili smo ubrzanje od nekih 5 odsto što je veoma dobro. Odlična stabilnost i veoma povoljna cena su naša preporuka ovog proleća.
 

Direct Link

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime