Opšti je trend smanjivanja troškova u kancelarijskim okruženjima, bilo većim, bilo manjim, a prvo na čemu većina vlasnika kancelarija i preduzeća pokušava da uštedi jeste štampanje. Kompanija Epson poručuje da sa svojim ITS štampačima nudi uštedu u troškovima koja može da ide i do 90% što je postignuto uvođenjm sistema kontinuiranog dotoka mastila i novih Micro Piezo glava za štampanje. 
 
Konkretno sa novim Epson-ovim ITS štampačima i MF uređajima smanjiti cenu otiska za nekih između 50% i 90% što je na godišnjem nivou jako velika ušteda za (na primer) neko manje ili srednje radno okruženje. Međutim to nije sve je je Epson sa svojim ITS rešenjima kupcima ponudio čitav jedan Eco print sistem kojim polako kreću da se vode i ostali proizvođači ovih uređaja. Pogledajmo zajedno koje su to sve prednosti Epson-ovih IT štampača i multifunkcioalaca…
 
Povoljan i kvalitetan otisak
 
Kao što smo na početku ovog teksta napomenuli Epson je sa svojim ITS štamparskim rešenjima kupcima ponudio do 90% manju potrošnju mastila što kao krajnji rezultat donosi i značajno povoljniju cenu otiska. Međutim, ono što je mnogo zanimljivije je činjenica da manja potrošnja sa sobom nije povukla lošiji kvalitet štampe, šta više dobijeni otisci sa Epson-ovim ITS printerima i MF uređajima izgledaju kao da ih je odštampao neki profi inkjet štampača. Tajna se krije u naprednoj elektornici i posebno dizajniranoj glavi za štampanje koja veoma precizno nanosi boju na papir. O samom kvalitetu štampe dosta govori i podatak da odštampani otisci mogu ostati nepromenjeni i preko 100 godina – ukoliko se naravno adekvatno čuvaju.
 
Nema zastoja u procesu štampe
 
Epson-ovi ITS printeri i multifunkcijski uređaji su koncipirani tako da im se boja lako može dodati čak i u toku procesa štampanja čime se izbegava bilo kakav zastoj u radu. Dobar potez proizvođača je što je kod svih svojih ITS rešenja onemogućio bilo kakvu mogućnost za prolivanjem boje čak i pri grubljem transportu istih sa jedne na drugu lokaciju. Inače, Epson je boje za sve svoje ITS printere i MF uređeje su cenovno prilično približio kupcima što je jedan od ključih razloga velikog uspeha Epson-a na ovom tržištu i globalno gledano.
 
Zavidna aplikativna i logistička podrška
 
Snažan hardver nije od presudnog značaja za normalno funkcionisanje bilo kog ITS printera ili MF jedinice već i odlična logističko-aplikativna podrška, a Epson je i na ovom polju ponudio znatno više od drugih naročito u interakciji sa Mac radnim okruženjima.
 
Konkretno uz sve svoje ITS MF uređaje i štampače Epson nudi odličnu drajversku podršku, kao i pristojan softver za obradu grafičkih, slikovnih i svih drugih sadržaja. Inače, Epson iz generacije u generaciju nudi sve kvalitetniji i kvalitetniji softver uz svoje štamparske jedinice, što je naprednijim kupcima dodatna i (veoma značajna) ušteda.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime