Tržište inkjet štampača nije toliko dinamično kao do pre par godina, ali je i dalje veoma zanimljivo jer su pojedini proizvođači uspeli da izjednače cenu otiska nastalu inkjet printerima sa cenom otiska koji formiraju laserski štampači.

Kada to kažemo na prvom mestu mislimo na kompaniju Epson i L familiju inkjet štampača i multifunkcijskih ovog proizvođa čiju su modeli dospeli u prvi plan javnosti, a pogotovo model L800 koji za svega 0,03 eura može da odštampa fotografiju dimenzija 10×15 cm – povoljnije nego u foto radnji, zar ne?

Sada se verovatno pitate kako je to moguće? Odgovor se krije u ITS sistemu kontinuiranog dotoka mastila sa kojim je izbegnuta tradicionalna zamena kertridža jer su rezervoari (velikog kapaciteta) sa bojom izdvojeni od štampača. Mastilo se u rezervoare doliva zavisno od potreba, a pritom rezervoari se nikada ne manjaju i krajnje jednostavno se održavaju.

Pored trajnih rezervoara kod kompletne L familije Epson-ovih štampača i MF uređaja glave za štampanje koriste veliki broj mlaznica koje kapljicu čine jako malom (1pl do 3pl) čim se dodatno postiže manja potrošnja mastila. Međutim, ono što je još zanimljivije je da se umanjivanjem veličine kapljice ne gubi na kvalitetu otiska, šta više grafika, tekstovi i slike izgledaju mnogo bolje upoređenju sa bilo kojim konkurentskim inkjet printerima i MF uređajima.

Ono što još karakteriše L familiju Epson-ovih inkjet printera i multifunkcionalaca (isključujući model L800) je i jako niska cena otiska po A4 strani za štampu teksta i grafike koja prema kalkulaciji ne prelazi 0,0048 eura. Upravo zbog toga svi članovi L familije su idealni za potrošače i radna okruženja koji žele maksimalno da uštede bez bilo kakvih gubitaka na kvalitetu otisaka.

Više informacija o troškovima štampe sa Epson L printerima i MF uređajima možete saznati na ovoj Web adresi.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime