Diskovi bazirani na fleš čipovima u narodu poznati kao SSD diskovi iz dana u dan su sve traženija roba, a razlog za to je svakako naglo obaranje cena memorijskih čipova i sve oštrija konkurencija na tržištu. Kingston kao vodeći proizvođač u ovoj oblasti bukvalno na mesečnom nivou osvežava svoju ponudu novim modelima, a nedavno je otišao korak dalje lansirajući Savage SSD koji donosi značajno bolje performanse u odnosu na standardna rešenja. Konkretniji da budemo ovaj SSD cilja na gejmere i entuzijaste, kao i na sve korisnike kojima su velike brzine čitanja i upisa od ključnog značaja za brzo obavljanje poslova.

Kingston HyperX SSD familija trenutno broji nekoliko modela koja su koncipirana tako da zadovolje višu i visoku klasu korisnika. Jedan (HyperX Fury) dolazi u verzijma od 120GB do 240GB NAND fleš memorije, dok drugi (HyperX Savage) nudi daleko veće skladišne prostore – 120GB do 960GB. Kao što možete videti sa priložene fotografije drajv prati crte popularne HyperX gejmerske linije DDR3 memorija naglašavajući jasno svoju moć i prestiž.

Pored ultra brzih NAND čipova koje koristi Savage krasi i prisustvo naprednog Phison S10 kontrolera zahvaljujući kom su na testovima postignute neverovatne brzine transfera podataka: 560MB/s – čitanje i 530MB/s – upis. Na osnovu ovoga nije teško zaključiti da je Savage SSD namenjen entuzijastima i gejmerima, kojima je potreban brz odziv sektora i uopšte brz rad pod bilo kojim OS-om. Pored toga svi Savage SSD-ovi su pogodni i za ljude koji se bave obradom multimedijalnih fajlova, kao i montažerima i grafičarima.

Svi raspoloživi HyperX Savage SSD modeli se lako montiraju, a možete poručiti i rešenja sa specijalno osmišljenim dodacima za fiksiranje i prenos drajvova sa jedne na drugu lokaciju. Veoma važno je napomenuti da cena svih Savage SSD-ova uopšte nije previsoka i da upravo zbog toga svi dostupni Savage SSD-ovi imaju veoma veliku šansu da se dobro kotiraju na tržištu.

Cena (sa PDV-om): od 9.600,00 dinara
Kontakt: Kingston