Huawei 5G kamion je u okviru evropskog Roadshow-a 2021 stigao i do Beograda. Nesvakidašnjim događajem Huawei je predstavio svoju viziju budućnosti „Lighting up the Future“, kao i Tech 4 All program.

Posetioci su mogli da se uvere u nivo razvoja veštačke intelitencije, uspostave hologramske 3D veze i isprobaju upravljanje bagerom na daljinu, kao i da iskuse druga najsavremenija tehnološka dostignuća ove kompanije kojima se unapređuju svakodnevni život i poslovanje.

“Potpuna povezanost i digitalizacija postaju naša realnost mnogo pre nego što smo to očekivali. Nove tehnologije poput 5G, veštačka inteligencija i računarstvo u cloud-u rapidno se razvijaju. Ove tehnologije postaće temelj održivog ekonomskog razvoja, jer se njima povećava proizvodnja i produktivnost industrija. Cilj izložbe „Lighting Up the Future“ je da se posetioci direktno upoznaju upravo sa ovim inovativnim tehnologijama i izumima kako bi videli kako funkcionišu i razumeli koliki je njihov značaj za dalji razvoj celokupnog društva”, istakao je Chen Chen, generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji.

Nakon Beograda, 5G Huawei kamion posetiće i Niš. U okviru Roadshow-a 2021, kamion je u protekla dva meseca već posetio 12 evropskih zemalja, a nakon Srbije uputiće se u Bugarsku i Grčku.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime