Google Translate prevod govora je nova opcija koja nas približava SF filmovima. Kompanija je upravo predstavila novu mogućnost jedne od najkorisnijih aplikacija ikada. Tako će Google Translate bez problema moći u realnom vremena da prevodi čak i dugačke govore ili predavanja.

Google Translate prevod govora

Nova funkcionalnost je predstavljena u San Francisku kao deo projekata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji. Google je već ranije predstavio prevodioca u aplikaciji (interpreter opcija), ali je ona bila više namenjena za kraće konverzacije sa sagovornicima, recimo prilikom putovanja ili upoznavanja. Google sada navodi kako je nova mogućnost namenjena dužem govoru, odnosno moćićete da slušate predavanja na nekom stranom jeziku ili čak gledate film i dobijete instant prevod na vašem telefonu.

Da bi novi režim radio trebaće vam dobra internet konekcija i naravno Google translate aplikacija, pošto će se proces prevođenja obavljati na Google serverima a ne na vašem uređaju koji će samo služiti kao mikrofon i zvučnik. The Verge piše kako će veštačka inteligencija razumeti čak i kontekst upotrebljenih reči, fraze i druge jezičke komplikacije. Takođe, sistem će vremenom učiti i postajati sve bolji. Tako da u početku možemo očekivati neke trapave prevode, ali će oni vremenom biti sve bolji u šta ni malo ne sumnjamo.

CNET piše kako Google novu funkcionalnost već testira na nekoliko jezika i to španskom, nemačkom i francuskom. Očekuje se da svi jezici i puna dostupnost budu aktivirani za nekoliko meseci iako Google nije potvrdio tačan datum.

Ipak, jeste saopšteno da će prvo stići na Adroid uređaje.

Pogledajte – Najveće greške u prevodu na srpski.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime