Kompanija Google je danas najavila da će započeti vožnju širom Srbije kako bi se dodatno unapredio kvalitet Google mapa i prikupile fotografije za popularni Street View servis. Od 23. oktobra, Google automobili će početi da beleže fotografije sa pregledom od 360° u većim gradovima Srbije, kao što su Beograd i Novi Sad.

Google automobili su već stigli i primećeni su u Beogradu, a fotografisanje će se nastaviti u manjim gradovima i selima nakon zime, početkom naredne godine.

Street View je izuzetno popularna aplikacija koja je dostupna u 50 zemalja i preko 3.000 gradova širom sveta. Zahvaljujući njoj, korisnici mogu da se virtuelno kreću i istražuju ulice putem panoramskih slika zabeleženih iz perspektive posmatrača. Street View je dostupan i u okviru Google Earth aplikacije i na Google mapama za mobilne uređaje.

Raspored obilazaka Google vozilima zavisi od nekoliko faktora koji ne mogu da se kontrolišu, kao što su vremenski uslovi, stanje na putu itd. Čim vozila krenu kroz Srbiju, na sajtu google.rs/streetview/privacy biće postavljana stalna obaveštenja o tome kuda se kreću, uz dodatne podatke o Street View servisu. Najave obilazaka većih gradova i mesta, podrazumevaće i manja mesta i gradove njihove neposredne okoline.

Dakle spremite se za poziranje ili možda skrivane.  A ako želite da vidite neke neverovatne scene zabeležene Google kamerama širom sveta kliknite ovde!
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime