Amazon je zabranio prodaju Flipper Zero uređaja na svojoj platformi zbog činjenice da se navodno koristi za krađu podataka s bankovnih kartica.

Flipper Zero izgleda kao igračka za decu. Ali uređaj može da se koristi za obavljanje zadataka.

Može da služi za otvaranje vrata graže, menjanje natpisa s cenama na benzinskim pumpama, otključavanje vrata automobila, presretanje Bluetooth signala ili čak dobijanje pristupa nečijem računaru.

Uređaj je prošle godine postao viralan na TikToku, a korisnici su pokazali kako slatki mali gedžet može da ih brzo pretvoriti u hakere. Moguće je koristiti uređaj i za očitavanje broja kreditne kartice kroz novčanik i pantalone, piše Gizmodo.

Kako je uređaj postajao sve popularniji, Amazon je odlučio da ne želi da ima ništa s njim.

Uređaj više nije moguće pronaći na njihovoj veb stranici, a dok je još bio dostupan postojalo je obaveštenje u kojem je pisalo: “Ovaj proizvod je identifikovan kao uređaj za skeniranje kartica. Pravila Amazona zabranjuju prodaju ili izlistavanje uređaja za skidanje sredstava sa kartica. Ovaj potez smo preduzeli jer ovaj proizvod nije dozvoljen za prodaju na Amazon.com”.

Iako Flipper Zero više nije dostupan na Amazonu, još uvek može da se kupi direktno preko stranice kompanije za 169 dolara. izvor: b92

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime