NVIDIA je nakon sasvim solidnog uspeha sa prvom generacijom FERMI baziranih kartica lansirala drugu koja je ispeglala sve nedostatke viđene sa prethodnom. Tako je krajem prošle godine predstavljena GTX580 kartica kao TOP model, a ubrzo i GTX570 kao nešto sporije rešenje.

 

Međutim, radi se o jako skupim grafuljama koje su namenjene zahtevnijim korisnicima, dok prosečan potrošač traži grafičku ispod 300 evra. Upravo zato je kreirana GTX560 familija koju su određeni proizvođači malo unapredili. Kada to kažemo prvenstveno mislimo na ASUS koji je ponovo pokrenuo priču o Ti rešenjima, što znači da vam mi ovoga puta predstavljamo GTX560 Ti karticu. Ona je specifična po tome što na sebi ima neobičan rashladni sistem, što joj proceosor radi na 200MHz bržem radnom taktu od referentnog modela i što se sasvim solidno overklokuje. Koristi 1GB DDR5 radnu memoriju koja radi na 256-bitnoj magistrali.

 

Poseduje dva DVI ulaza i jedan Minj HDMI – znači opremljeni ste u full-u. Tokom druženja pokazala se kao jedno umereno tiho rešenje i na testovima je postigla odlične rezultate. Prostije rečeno – grafička za sve i za gejmere i za obične korisnike.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: ASUS, www.asus.rs

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime