Kompanija ASUS nedavno je osvežila svoju ponudu tablet računara Nexus 7 modelom, koji pored toga što vizuelno izgleda veoma atraktivno donosi i veliki broj neverovatnih mogućnosti zahvaljujući vrsnom hardveru i Android 4.1 Jelly Bean platformi.

Kao što možete predpostaviti iz naziva modela radi se o 7-inčnom tabletu izuzetno skromnih dimenzija (198.5x120x10.45 mm) i male težine (svega 340 grama), koji je u stanju da odgovori na sve vaše zahteve u pokretu. Sa njime možete lako da surfujete internetom, budete u kontaktu sa kolegama sa posla ili vama dragim osobama, ali i dobro se zabavite.

Konkretno njegovu osnovu čini NVIDIA Tegra 3 platforma koja pruža izuzetno snažne grafičke mogućnosti. Ista vam omogućava da igrate najnovije i najzahtevnije Androdi igrice u najvišim podržanim rezolucijama, da gledate filmove i multimediju visoke definicije, ali i da brzo, lako i efikasno obrađujete video i slikovni sadržaj.

Kao što smo napomenuli displej ovog tableta je dijagonale sedam inča, a njegova maksimalna operativna rezolucija iznosi 1280×800 piksela. Podržava najpopularnije multi-gestikulacije i u stanju je da ponudi vrhunsku detaljnost i maksimalno vernu reprodukciju boja.

Od ostatka hardverske konstrukcije izdvaja se 1GB radne memorije i 8GB ili 16GB skladišnog prostora, a tablet za razliku od sličnih konkurentskih rešenja poseduje samo prednju kamericu. U pogledu konektivnosti Nexus 7 donosi sve najpopularnije žične i bežniče (Bluetooth i WiFi) konekcije i što je jako važno nije previše zahtevan za održavanje. Cena mu je za ono što nudi sasvim korektna zbog čega od nas dobija najtoplije preporuke.

Cena (sa PDV-om): 29.500,00 dinara
Kontakt: ASUS

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime