Od najvećeg domaćeg distributera računarske opreme, kompanije EWE, stiže nam jedan veoma zanimljiv desktop računar baziran na novom AMD-ovom A4-4000 procesoru koji ide korak dalje u APU viziji ovog poznatog proizvođača procesora i grafičkih akceleratora. Sama mašina je zamišljena kao rešenje za sve namene i što je jako važno cenovno je veoma, veoma konkurentna.

Kao što smo napomenuli osnovu EWE Vision PC-ja čini A4-4000 procesor koji radi na taktu od 3.2GHz, a istom pomaže 4GB Kingston-ove HyperX memorije i AMD Radeon 7480D GPU sa 1GB sopstvenog RAM-a, zbog čega je ovaj računar idealan kako za umereno zahtevne korisnke tako i one malo naprednije. Od ostalih hardverskih bitnih komponenti tu su još Gigabyte-ova GA-F2A75M-HD2 matična ploča, odličan hard disk i dodatni sistem hlađenja za koji smo sigurni da će dobro doći u predstojećim vrelim letnjim danima.

EWE je EWE Vision PC spakovao u moderno Spire CoolBox kućište sa napajanjem od 500W koje se u radu pokazalo kao veoma tiho i izuzetno korektno odrađeno, pa je cirkulacija vazduha oko svih vitalnih komponenti ravnomerna. Kao svaki ozbiljan desktop PC, tako i EWE Vision dolazi sa odgovarajućom periferijom, ali bez OS-a, a mi vam toplo preporučujemo da isti opremite sa Windows 8 operativnim sistemom i to bilo kojom distribucijom – sa svima će dobro raditi.

Za kraj priče o EWE Vision računaru ostaje još da vam odgonetnemo tajnu APU (Accelerated Processing Unit) jedinice. APU (jednostavno rečeno) predstavlja integraciju novih AMD A4, A6 ili A8 procesora sa DX 11 grafičkim akceleratorom (dva u jedan kako bi naš narod rekao), a sve sa željom da se kupcima ponude moćnije karakteristike i daleko komforniji rad. Velika prednost u celoj priči krije se zapravo u krajnjoj kombinaciji koju dobijate kada neki od novih AMD A4, A6 ili A8 procesora uparite sa nekim moćnim AMD Radeon akceleratorom (kao u slučaju sa EWE Vision mašinom) –  e, tada počinje glavna zabava. Korisnik sa takvom kombinacijom može dobiti i do 40% bolje radne karakteristike uz maksimalnu stabilnost sistema i veoma tih rad.

Cena (sa PDV-om): 23.999,00 dinara

Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime