O popularnosti Epson projektora nije potrebno previše govoriti dovoljno je samo napomenuti da su se u proteklih nekoliko godina po prodaji približili prometu skupih televizora.

To uopšte nije nelogično s obzirom da većina naprednih projektora nudi veoma dobar prikaz slike, fantastičnu reprodukciju boja i maksimalan komfor u radu. Kompanija Epson je na ovom polju jedan korak ispred ostalih, kako po pitanju reprodukcije boja i detaljnosti, tako i u smslu kvaliteta osvetljenja i jasnoće slike. Šta to konkretno Epson projektore čini drugačijim od ostalih…

Besprekorno optimizovano osvetljenje

Bez kvalitetnog i dobrog osvetljenja nema vrhunske slike, odnosno nema detaljne i kristalno jasne projekcije. Epson je u želji da postigne što bolje osvetljenje razvio CLO tehnologiju koja omogućava da slika iz svih uglova izgleda svetlo, jasno i prijatno za oči. Snop svetla koji pada na platno je ujednačen i to je u suštini glavna prednost Epson-ove CLO tehnologije. Pomenuta ujedno neopterećuje previše lampu tako da je životni vek iste prilično dug.

Prirodnost boja

Prirodnost boja je jedna od najbitnijih stvari kod projektora i Epson je već duži niz godina apsolutni gospodar na ovom polju. Međutim, pomenuta kompanija je pre nekoliko godina odlučila da ode korak dalje od svih i maksimalno je usavršila svoju 3LCD tehnologiju po kojoj je danas i poznata. Ista omogućava besprekoran prikaz boja, ali i njihovu odličnu vidljivost bez obzira iz kog ugla se gledaju filmovi ili prezentacije.

U osnovi 3LCD tehnologija je donela do 10 puta bolju sliku, tj. bolju reprodukciju boja u odnosu na bilo koju tehnologiju koju danas možemo naći kod konkurentskih modela. Upravo zbog toga Epson je u više navrata do sada osvajao najprestižnije svetske nagrade za prikaz i reprodukciju boja. O besprekornoj reprodukciji boja sa Epson-ovim projektorima dosta govori i podatak da se većina svetskih filmova na velika platna upravo projektuje sa njih.

Odlična detaljnost

Dobra detaljnost je jedan od ključnih faktora visokog kvaliteta prezentovanog materijla i Epson je i na ovom polju korak ispred drugih, a tajna se krije u kombinovanju vrhunskih tehnologija, najnovije elektronike i 3LCD tehnologije čime se dobija čista, jasna i veoma detaljna slika. Skuplji Epson-ovi projektori namenjeni prezentovanju multimedije poseduju i procesorska jezgra za povećavanje nivoa detaljnosti što dodatno utiče da kvalitet slike bude besprekoran.
 

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime