Epson nastavlja da razvija svoja ITS rešenja punom parom, a ovoga puta na red su došli A4 ITS foto printer među kojima model L810 predstavlja trenutno najbolju moguću kupovinu. Pogledajmo o kakvom printer je reč…

Epson je L810 kreirao kao pravu malu foto laboratoriju opremivši ga sistemom šestobojne štampe i LCD displejom preko koga je moguće odraditi sve korekcije na fotografijama pre nego se iste pošalju na štampanje. Prava poslastica za one naprednije fotografe je i mogućnost da se L810 preko PictBridge veze direktno poveže sa foto aparatima, a sama štampa inicira preko njih. Na ovaj način značajno se štedi u vremenu i što je jako zanimljivo nismo primetili da je potrošnja mastila nešto viša u odnosu na klasično startovanje štampe sa PC-ja.

Po pitanju kvaliteta štampe L810 donosi značajno boji kvalitet otiska u odnosu na foto laboratorije kakve danas poznajemo. To u prevodu znači da je prikaz svih pigmenata doveden gotovo do savršenstva, dok je detaljnost impresivna. U prilog visokom kvalitetu štampe ide i činjenica da otisak formiran sa ovim printerom može ostati nepromenjen i preko 100 godina ako se pravilno čuva. Inače, ono što L810 izdvaja na ovom polju je i činjenica da u svim radnim modovima (rezolucijama) donosi visok nivo kvaliteta štampe uključujući čak i osnovni.

Konektivnost je još jedna velika prednost L810 printera jer je isti pored pomenutog PictBridge porta opremljen i sa čitačem memorijskih kartica, kao i sa standardnom USB vezom. Opcije za Wireless modul nema, ali je sa druge strane tu mogućnost štampanja na printabilim optičkim medijima što se posebno ceni u višoj klasi štampača. Jedina mana L810 printera je mali kapacitet ulazno-izlazne fioke, međutim ako se logički razmisli mala je verovatnoća da će neko štampati više od desetak do dvadeset fotografija jednu za drugom, tako da je relativno koliko je to zaista pravi nedostatak.

Na kraju dolazimo do prilično jasne računice koja kaže da Epson L810 ITS foto printer štedi i pare i vreme, a donosi impresivan kvalitet foto štampe i mogućnost lakog transporta sa jedne na drugu lokaciju. Iako njegova cena u startu nije mala L810 se vrlo brzo otplati jer između ostalog i za održavanje ne traži nikakvo dodatno ulaganje. Naša poruka fotografima bi bila – L810 je pravi A4 foto štampač za vas, probajte ga i uverite se u to!

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime