Od kada su se pojavili ITS štampači i ITS MF uređaji svet inkjet štampe je postao mnogo zanimljiviji i zabavniji, a za većinu korisnika i daleko isplativiji. Ovo posebno ističemo jer sa novim Epson-ovim ITS printerima i MF uređajima cena štampe može biti niža i do 90% i to bez gubitka na kvalitetu otiska. Tajna se krije u eksternim kontejnerima za mastilo (koji se dopunjavaju zavisno od potrošnje), kao i u naprednoj Micro Piezo glavi za štampu koja uzima samo onoliko mastila koliko joj je zaista potrebno za kreiranje savršenog otiska.

Model L455 najnoviji je predstavnik u Epson-ovoj ponudi ITS MF uređaja i od sličnih rešenja na tržištu se izdvaja po maloj potrošnji i odličnom kvalitetu štampe. Jača strana mu je i mogućnost bežične komunikacije, ali o tome više u nastavku ovog teksta…

L455 je ozbiljan ITS MF uređaj namenjen prevnstveno nešto zahtevnijim kućnim korisnicima kojima su kvalitet štampe i mala potrošnja u prvom planu. Objedinjuje tri osnovne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje) i spada među brža rešenja u svojoj klasi. Od sličnih rešenja na tržištu izdvaja se po veoma dobrom kvalitetu štampe i maloj potrošnji mastila koja može da se uporedi čak i sa laserskom štampom. Takođe, poseban je i u pogledu logističke podrške jer se odlično razume sa većinom desktop i mobilnih platformi što mu daje na dodatnoj fleksibilnosti u radu.

U pogledu kvaliteta štampe L455 je za klasu ispred ostalih ITS rešenja prošle generacije jer donosi nešto realističniju reprodukciju boja i malo bolju detaljnost. Primera radi nijsne sivih tonova su bolje reprodukovane nego na bilo kom modernom laseru, dok su koloriti u rangu nekog moćnog plotera iz više Epson-ove ponude. Inače, kada su upitanju kopije one nisu na tako visokom nivou kao print otisci, ali su svakako upotrebljive. To isto možemo da kažemo i za sken otiske koji su sasvim ok za trenutnu obradu, ali nisu baš najidealniji za neko ozbiljnije arhiviranje.

Posebne prednosti L455 ITS MF uređaja kriju se u tome što on poseduje malu kontrolnu tablu sa preglednim displejom i čitačem memorijskih kartica, a tu je i Wireless adapter za deljenje sadržaja bežičnim putem. Na većini testova L455 se pokazao kao veoma stabilan i ono po čemu nam se dodatno dopao jeste što se lako može preneti sa jedne na drugu lokaciju jer nije previše veliki i težak.
I to bi u nekim kraćim crtama bio L455 koji da je malo bolje optimizovan mogao bi biti i sasvim ok izbor za zahtevnije pojedince i radne grupe. Mi verujemo da je Epson to namerno uradio kako bi neke svoje naprednije modele dodatno istakao, ali i sa L455 možete računati na sjajne rezultate u štampi i prosečne rezultate kada je kopiranje i skeniranje upitanju. Na sve to svakako treba dodati i više nego korektnu cenu po kojoj se ovaj model nudi što kada se uzme u obzir i veoma povoljna cena otisaka koji daje svakako spada u top 5 MF inkjet štampača koje se isplati pazariti u ovom trenutku.

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime