Kompanija Epson osvežila je svoju ponudu projektora namenjenih prezentacionim i edukativnim namenama sa nekoliko veoma zanimljivih modela među kojima se svojom veoma povoljnom cenom i odličnim radnim karakteristikama izdvaja projektor oznake EB-X20. Radi se o kompaktnom i laganom modelu čiju osnovu čini (proverena) 3LCD tehnologija i skup naprednih mogućnosti koje značajno doprinose boljem izgledu prezentacija.

Kao što smo već napomenuli ovo je izuzetno lagan projektor (2.6 kg) koji se u poređenju sa sličnim rešenjima krajnje jednostavno montira na sve zidne i stone nosače. Kada zatreba može da posluži i kao odličan mobilni projektor što je u poslednjih par godina sve traženija mogućnost. Raspolaže sa veoma intuitivnim OSD-jem i ima opcije povezivanja sa najrazličitijim gedžetima i računarima. Pored svega EB-X20 se i maksimalno jednostavno konfigureše (zavisno od potreba), a ono što mu daje na posebnoj vrednosti je ugrađeni zvučni sistem solidne izlazne snage.

Po pitanju kvaliteta slike EB-X20 projektor spada u neku srednju kategoriju. To znači da nudi dobru reprodukciju boja i zavidnu detaljnost. Konkretno u poređenju sa sličnim modelima iz izostog cenovnog ranga EB-X20 projektor je ponudio za 30% verniji prikaz pigmenata sa do 15% više detalja u najsloženijim prezentacijama. Takođe ovaj model je zablistao i na grafičkim testovima, međutim zbog specifičnog čipa koji koristi nije baš najsjajnije rešenje za gledanje filmova i dinamičnih multimedijalnih sadržaja mada mu to nije ni primarna namena.

Od ostalih bitnih karakteristika EB-X20 projektora izdvajamo još dobru operativnu rezoluciju (1024×768 piksela) i mogućnost rada u više različitih modova štednje energije. Proizvođač ovaj model isporučuje sa odličnom logističkom podrškom i malim, ali veoma funkcionalnim daljincem bez koga nema komfornog upravljanja prezentacijama. Cena ovog projektora je kao što smo već rekli jako korektna i upravo zbog nje od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 65.442,00 dinara

Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime