Kompanija Epson trenutno važi za najvećeg proizvođača projektora na svetu i ime je iza koga stoje brojne napredne tehnologije koje koristi i veliki broj drugih proizvođača projektora. U svojoj ponudi Epson ima najrazličitija rešenja, međutim najviše je poznat i prepoznatljiv po odličnim kancelarijekim rešenjima baziranim na 3LCD tehnologiji. Jedan od najnovijih projektora ovog tipa koji se pojavio na domaćem tržištu, a potpisan je od strane pomenutog proizvođača nosi oznaku EB-S03. Radi se o malom i kompaktnom projektoru odličnih radnih karakteristika koji je idealno rešenje za male kancelarije i manja edukativna rešenja. Pogledajmo kakve su njegove mogućnosti.

Vizuelno posmatrano EB-S03 projektor se ne razlikuje previše od ostalih EB rešenja – vrhunska izrada, laka montaža i mala težina njegove su glavne fizičke odlike. Sa druge strane on je daleko superiorniji u odnosu na modele iz iste klase jer nudi veći broj lumena i nove funkcionalnosti, kao što su Colour Universal Design (CUD), HDMI izlaz, dugme za isključivanje audio/video signala i slajder za korekciju horizontalnih ivica slike. Jednako visoke vrednosti za emitovanje bele svetlosti i svetlosti u boji daju do tri puta svetliju sliku, što znači da ne mora da se zamračuje prostorija kako bi se dobila kristalno jasna slika, čak ni preko dana. Takođe, ovaj projektor je jednostavan za korišćenje i ima bolji kontrast koji konkretno iznosi 10000:1, dajući jasne i veoma detaljne pokretne slike.

Da budemo konkretniji – kvalitet slike koji nudi EB-S03 projektor je na nivou slike nekih kućnih bioskopa, što u prevodu znači da je reprodukcija boja na najviše mogućem nivou kao i detaljnost. To znači da i kompleksniji filmski sadržaji projektovani preko ovog projektora na platnu izgledaju gotovo savršeno i fluidno. Bitna stvar kod ovog projektora je i što spada među modele koji su izrađeni po najstrožijim Eco propisima – od proizvodnog procesa do isporuke krajnjem kupcu.
Kao odgovor na rastući trend deljenja informacija sa pametnih uređaja, laptop i tablet računara, ovaj projektor radi i sa iProjection aplikacijom za iOS i Android uređaje. Pomenuta aplikacija omogućava jednostavno deljenje sadržaja preko projekora, ali i brojne napredne mogućnosti vezane za šerovanje najrazličitijih vrsta sadržaja. Inače, prateći OSD na ovom projektoru je blago unapređen u odnosu na OSD koji prati starije EB projektore pa će i korisnici sa malo iskustva lako ući u sve cake i fazone koje poseduje. Jača strana je što je OSD i grafički odlično odrađen ističući ključne opcije pravo ispred korisnika.

Kada se podvuče crta na sve rečeno možemo konstatovati da je Epson sa EB-S03 projektorom kupcima ponudio jedno odlično malo rešenje moćnih karakteristika. Njegove glavne prednosti su svakako vrhunski kvalitet slike i jednostavno korišćenje, ali i ekstra povoljna cena zbog koje verujemo da će biti sastavni deo inventara svakog ozbiljnog kancelarijskog okruženja!

Cena (sa PDV-om): Uzorak
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime