O popularnosti MacBook Pro računara suvišno je govoriti jer ove mašine iz generacije u generaciju privlače sve veći i veći broj kupaca, a par godina unazad osvajaju nagrade kao najbolji notebook-ovi na svetu u svim kategorijama. Najpopularniji su 15-inčni modeli koje krasi prisustvo dva grafička jezgra (integrisanog i diskretnog) i moćnih četvorojezgarnih Core i7 procesora.

Aktuelni MacBook Pro 15 računari su napravljeni od jednog komada aluminijuma (takozvano unibody kućište), kao i svoji prethodnici i veoma su jednostavni za održavanje. Krasi ih jednostavnost, vrhunske tastature sa pozadinskim osvetljenjem i odlični Multi-Touch trackpadovi zahvaljujući kojima će vam svakodnevni rad predstavljati zadovoljstvo.

U ponudi Apple-a su dva MacBook Pro modela ove dijagonale koji se fizički uopšte ne razlikuju, dok hardverski imaju neka manja odstupanja. Slabija mašina raspolaže se četvorojezgarnim Core i7 procesorom na taktu od 2.2GHz, a jače rešenje ima isti procesor samo za 200MHz brži (2.4GHz). Obe 15-ice dolaze sa 4GB radne memorije koju je moguće  proširiti sa maksimalno još 4GB (ukupno 8GB) i HDD-ovima kapaciteta 500GB, odnosno 750GB.

Kao što smo na početku priče rekli svi MacBook Pro 15 računari raspolažu integrisanom (Intel HD 3000) i diskretnom grafikom (AMD Radeon HD 6750M/AMD Radeon HD 6770M) koja se aktivira kada je to zaista neophodno, tj. kada se rade neki zahtevni procesi, tipa obrada grafike i video materijala.

Pravo blago ovih mašina krije se u profi LED displejima dijagonale 15.4 inča i rezolucije 1440×900 piksela. Na njima slika izgleda kristalno jasno, sa maksimalno verno reprodukovanim bojama i odličnom detaljnošću. Istina zbog toga im je cena paprena, ali ko zna da iskoristi maksimalno potencijale koji nude ulaganje će se veoma brzo isplatiti.

Cena (sa PDV-om): od 196.390,00 dinara
Kontakt: Apcom

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime