Epson potvrđuje svoju vodeću poziciju u proizvodnji inkjet štampača i multifunkcionalaca nudeći krajnjim kupcima povoljna rešenja malih gabarita i dobrih radnih karakteritika. Za novu generaciju EPSON-ovih Stylus SX All-in-One uređaja su i dalje karakteristična DuraBrite mastila koja se isporučuju u odvojenim kertridžima, ali i znatno unapređenje kvaliteta štampe. Ova mastila su pigmentna, i najveća im je prednost to što daju vodootporan otisak. Ipak, nezavisno od osobina mastila, sniženje cena štampe jeste bitan faktor kojim EPSON pokušava da osvoji tržište. Pojeftinjenje nije postignuto tehnološkim rešenjima, već najstarijim i najjednostavnijim metodom – obaranjem cena mastila. Prema rečima lokalnog distributera, pojedinačni kertridž sa mastilom koštaju svega desetak evra (sa uračunatim PDV-om), što je velika prednost u odnosu na konkurenciju. Model SX400 je dobar primer kako se može napraviti kvalitetan MF uređaj malih dimenzija sa svim karakteristikama skupe mašine, a da pritom ima vrlo malo potrošnju mastila.

 

Model SX400 deli istu printersko-mehaničku osnovu sa SX200 rešenjem, tj operiše maksimalnom brzinom crno-bele/kolor štampe od 34 strana u minutu. Karakterističan je po tome što ima odlično rešenu kontrolnu tablu i poseduje pristojan LCD displej (6.3 cm), koji mu omogućava potpunu nezavisnost od računara. Ima ugrađene čitače memorijskih kartica, kao i Pict Bridge port u slučaju da želite da odštampate Vaše fotografije ili neka druga dokumenta direktno sa kompatibilnih uređaja (digitalnih aparata, kamera).

 

SX400 proizvodi veoma dobre tekstualne i grafičke otiske, što je bilo i za očekivati imajući u vidu da operiše značajno manjom veličinom kapljice (3pl) u odnosu na prethodnu generaciju SX mašina (4pl). To je uzrokovalo i daleko bolji kvalitet fotografske reprodukcije, kao i značajno viši stepen detaljnosti. Sposobnost prikazivanja sitnih elemenata je izuzetna, a reprodukcija boja odlična. Cela priča oko ovog rešenja začinjena je i krajnje povoljnom cenom, pa tako za svega 7.000,00 dinara dobijate sjajan MF uređaj odličnih radnih karakteristika. Jeste li razmišljali da možda više ne štampete fotografije u foto radnjama? Ako niste, onda je pravo vreme!

 

Cena (sa PDV-om): 7.000 dinara
BS Procesor – www.bsprocesor.com

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime