Poslednjih nekoliko godina potražnja za desktop računarima je značajno opala, međutim snažne i dobro optimizovane PC mašine i dalje imaju odličnu prođu na tržištu. Zapravo najveću pažnju kupaca privlače gejming desktop računari i to brendirani među kojima se nalazi i jedan domaći proizvod – EWE Zverka. Radi se o zaista posebnom PC-ju optimizovanom tako da odgovori i na zahteve igrača kojima je svaki prcenat performansi više od bitnog značaja za uživanje u najnovijim igricama. Osnovu ovog računara čini AMD FX-8350 procesor koji u ovom momentu predstavlja jedno od najbržih rešenja na tržištu i odlično izbalansiran ostatak hardverske konstrukcije, zahvaljujući kom kod nas nema adekvatnog konkurenta.

Pomenuti procesor je relativno skoro predstavjen širokim narodnim masama i sam je vrh AMD-ove ponude, što u prevodu znači da je “EWE Zverka“ namenjena najzahtevnijim korisnicima, gejmerima i entuzijastima. Pomenuti procesor je napravljen u 32nm procesu, raspolaže sa 1,2 milijarde tranzistora i površinom od 315 kvadratnih milimetara. Verovali ili ne poseduje osam jezgara i operiše na radnom taktu od neverovatnih 4GHz – prava zverina nema šta! Inače isti je dizajniran AMD AM3+ podnožje tako da sama konfiguracija dolazi i sa snažnom matičnom pločom, ali o njoj nešto više u nastavku teksta. Iako je predstavnik najviše klase, AMD FX-8350 procesor je relativno mali potrošač energije i veoma je izdašan kada je upitanju overkloking.

Kako bi se izvukao maksimum iz AMD FX-8350 procesora kompanija EWE je odlučila da svoju “EWE Zverka“ konfiguraciju opremi sa vrhunskom matičnom pločom kompanije Gigabyte (GA-990FXA-UD3) koju smo već u nekoliko navrata do sada imali prilike da vidimo u kombinaciji sa drugim AMD-ovim procesorima. Ista je dobitnik brojnih nagrada za stabilnost u radu i koristi sve napredne tehnologije koje korisniku omogućavaju da pomenuti procesor prilagode svojim potrebama. Ostatak konfiguracije čini 16GB radne memorije potpisane od strane Kingston-a i vrhunski AMD Radeon HD 7970 grafički akcelerator koji u ovom momentu važi za jedan od najpoželjnijih za igranje modernih igrica i uživanje u multimediji visoke definicije. Ovaj GPU raspolaže sa 3GB GDDR3 memorije i veoma dobro se pokazao i prilikom OC-a. U radu se malo greje i spade među tiše grafičke kartice iz high-end ponude. 

Kao svaki napredni desktop računar tako je i “EWE Zverka“ PC opremljen HDD-om velikog kapaciteta (2TB) i SSD-om od 240GB sa kojim dobija na neverovatnom ubrzanju – sve prosto leti. Inače, cela konfiguracija je spakovana u Cooler Master Centurion 6 kućište koje raspolaže napajanjem od 650W i spada u jedno od konfornijih na tržištu. Isto omogućava i montažu vodenog hlađenja, kao dodatnih ventilatora koji dobro dođu u ovim vrelim letnjim danima. Od ostalih bitnih karakteristika ovog računara izdvajamo odličnu periferiju koja se isporučuje sa njim, ali na žalost OS je izostao, što opet ima svojih prednosti jer vam otvara proctor da vi instalirate platformu koja vam najviše odgovara.

Došli smo i do samog kraja priče o “EWE Zverka“ PC-ju koji je na nas ostavio odličan utisak u svakom smislu. Radi se zaista o veoma brzoj i grafički jako snažnoj desktop mašini kojoj na crtu u ovom momentu može izaći samo još nekoliko gjeming računara iz domaće ponude. Jača strana su mu veoma tih rad,  atraktivan dizajn i odlične OC mogućnosti, a mana (za naše uslove) previsoka cena. U svakom slučaju  “EWE Zverka“ je vrhunski desktop računar i sjajna gejming mašina kojoj malo ko može odoleti!

Cena (sa PDV-om): 155.000,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime