Deskjet 3050 pripada poslednjoj generaciji HP-ovih kućnih MF uređaja kod kojih je akcenat stavljen na kvalitet štampe i viši nivo konektivnosti. Konkretno za testirani model možemo reći da je izuzetno malih dimenzija, da objedinjuje tri standardne funkcije (štampanje, kopiranje i skeniranje) i da može da ponudi sasvim solidan kvalitet štampe.

Napravljen je od kvalitetne plastike i dobro se drži na svim podlogama. Lako se održava jer nije glossy finiširan, ali zato ima problem sa relativno skromnim ulazno-izlaznim blokom pa imajte na umu ako dosta štampate da će te listove umetati veoma često. Kvalitet štampe je dobar i prosto očekvan za model koji koristi dva kertridža (crni i tri-kolorni – CMYK), ali zaboravite da sa njim možete odraditi kvalitetan print fotografija. Skener je prosečan i od njega ne očekujte spektakularne rezultate, što isto važi i kopir blok. Međutim, ono što je velika prednost u celoj priči jeste njihova sinhronizacija tako da se na otiske ne čeka dugo, čak i u situacijama kada je aktiviran neki od maksimalno podržanih modova. Velika prednost Deskjet 3050 multifunkcionalca leži u tome što ima ugrađen WiFi adapter pa ukoliko nešto želite da štampate sa mobilnog telefona ili nekog drugog prenosivog uređaja sada ne morate da uspostavljate direktnu vezu. Inače, ovaj multipraktik je mali potrošač, a da stvar bude lepša može da radi i sa XL kertridžima sa kojima se može uštedeti još koji dinar na štampi.

Cena (sa PDV-om): 60 evra
Kontakt: HP Srbija, www.hp.rs

1 KOMENTAR

  1. nikad nisam voleo multi stampace, jer da bi mogao da koristis skener (da skeniras i sacuvas sliku u komp, da ne stampas), stampac uvek mora da ima ispravne i pune tonere! pored toga jos svim stampacima ubacili izvrsavanje kalibracije (poravnjanje), kad ga upalis mora da odstampa test stranicu (to da ti sto pre istrosi toner koji je obicno malog kapaciteta, samo da bi kupio nove i to neke XL), ako prekines test lose ce da stampa kad pustis nesto, duplira text, sece, ne stampa sve potpuno itd… kako su pametni da naprave sranja od uredjaja, ama sve samo da kupis i mora da kupis jer ti je neophodno! HP je dobar nego eto…

    ima na trzistu jeftini stampaci npr Lexmark, posle odrzavanje je skupo: toneri ne rade (kada se isprazne elektronika na toneru uvek blokira stampu i ako ih napunis nece da stampa) mora da kupis nove tonere, a dva tonera (crni i boja) skuplja od stampaca! mnogi su se zeznuli!

    pazite sta kupujete

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime