Nastavljamo sa predstavljanjem monitora kompanije Dell, a ovoga puta na test smo dobili model oznake P2414H koji pripada Professional familiji i poseduje najnoviju IPS matricu i LED pozadinsko osvetljenje poslednje generacije. Radi se o vrhunskom 24-inčnom monitoru čiji vizuelni identitet i vrhunske radne karakteristike nikog neće ostaviti ravnodušnim. Idealno je rešenje za građevince, arhitekte i video montažere, ali i fotografe i sve ljubitelje multimedije visoke definicije.

U dizajnerskom pogledu P2414H se ne razlikuje u nijedanom detalju od P2014H monitora koji smo vam nedavno predstavili. Zapravo, P2414H je samo veći monitor od P2014H modela i ima nešto veću radnu rezoluciju (1980×1024 piksela) koja korisniku omogućava viši nivo komfornosti.

Kao što smo napomenuli osnovu mu čini trenutno najnapredniji IPS panel zahvaljujući kom nudi besprekornu reprodukciju boja i odličnu detaljnost. Upravo zbog toga grafika i HD video sadržaji na njemu izgledaju neverovatno, a ono što je jako važno ugrađeni panel ne stvara zamor u očima čak i nakon višečasovnog rada. Ipak, P2414H nije neko posebno rešenje za igranje modernih igrica zbog skromne brzine odziva tečnih kristala (8ms).

Velika prednost P2414H monitora se krije i u njegovom krajnje jednostavnom konfigurisanju preko pratećeg OSD-ja, kao i odličnoj povezivosti (1xDVI-D, 1xVGA, 1x DisplayPort, 3xUSB 2.0) zbog čega može da komunicira sa najrazličitijim računarima i gedžetima. Takođe, ovaj model poseduje i Pivot funkciju sa kojom je moguće njegov displej zarotirati za 90 stepeni, odnosno postaviti ga iz horizontalnog u vertikalni položaj.

Za kraj priče o P2414H monitoru ostaje još da kažemo da po pitanju održavanja nije previše zahtevan, kao i da poseduje veoma lepo rešen rashladni sistem, tako da je i tokom vrelih tropskih dana poprilično hladan. Cena mu je za ono što nudi izuzetno povoljna i upravo zbog nje od nas dobija preporuku više.

Cena (sa PDV-om): 27.257,00 dinara

Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime