Kompanija Dell na domaćem tržištu je uglavnom poznata po odličnim notebook i desktop računarima u svim kategorijama, međutim ono po čemu su je domaći potrošači još prepoznali su odlični monitori. I zaista monitori ovog proizvođača u svetu spadaju među jedne od najboljih bar kada je kvalitet prikaza slike upitanju. Iz aktuelne Dell-ove ponude monitora kod nas posebno se izdvajaju modeli sa IPS panelima, a jedan od njih vam detaljnije predstavljamo u nastavku teksta.

Dell P2014H je jednostavno dizajniran, ali veoma kvalitetan IPS monitor koji nudi dosta više od onoga što piše u njegovim specifikacijama. Napravljen je od vrhunske plastike i posebne vrste aluminijuma koji mu daju na dodatnoj atraktivnosti i funkcionalnosti. Osnovu ovog dvadesetoinčnog monitora čini IPS panel poslednje generacije kome je odziv piksela svega 8ms (fantastično za jedan IPS monitor), a rezolucija fantatičnih 1600×900 piksela. Takođe, poseduje i specijalno kreiran OSD koji nudi mogućnost postizanja savršenog balansa slike i detaljnog setovanja svih parametara.

Kvalitet prikaza boja koji nudi P2014H monitor je doveden skoro do savršenstva, što su pokazali brojni benchmark i video testovi. Pored toga detaljnost reprodukovanog sadržaja je izuzetna, dok su prelazi umereni i veoma prijatni za oči. Upravo zbog toga ovaj monitor je odlično rešenje za prelom grafike i video materijala, ali i za uživanje u filmovima visoke definicije. Ono što je ipak posebno je da je slika kristalno jasna i odlično vidljiva čak i u situacijama kada se kontrast obori za 40% do 50%. Sa druge strane uglovi vidljivosti su standardnih 178° i za horizontalu i za vertikalu, dok je svežavanje 60Hz.

Od ostalih tehničkih karakteristika P2014H monitora posebno izdvajamo Pivot funkciju sa kojom je moguće zarotirati ekran za 90 stepeni, VESA sistem montiranja na zidne nosače i odlično realizovan kabl menadžment sistem. Na kraju ostaje još da skrenemo pažnju na sasvim korektnu cenu po kojoj se kod nas može nabaviti P2014H zbog čega verujemo da će imati odličnu prodaju.

Cena (sa PDV-om): 20.642,00 dinara
Kontakt: EWE