Deca su neiskorišćeno bogatstvo za Facebook. The Wall Street Journal je došao u posed internih dokumenata u kojima se vidi kako Facebook decu vidi kao potencijalnu zaradu.

Već smo ranije ustanovili kako su korisnici za društvene mreže postali proizvod, čije podatke, preferencije, stavove i sve što znaju o nama prodaju.

E pa tako su i deca od 10 do 12 godina “neiskorišćeno blago” koje može da omogući brži rast, navodi se u jednom od dokumenata iz kompanije.

U drugom dokumentu se upozorava kako Facebook ne privlači dovoljno tinejdžera i kako njihovo registrovanje usporava. Procenjuje se kako će do 2023 godine teen populacija pasti za još 45 posto.

Facebook je zaključio kako deca počinju da koriste internet sa šest godina i analizira kako bi izgledala društvena mreža napravljena za najmlađe.

Inače, Facebook je ranije najavio kako pravi Intagram za decu, ali su ove nedelje rekli da je taj projekat stavljen na pauzu, moguće zbog ovakvih izveštaja medija i dokumenata koji su procurili.

Takođe, novootkriveni dokumenti ukazuju kako je Facebook bio svestan negativnog uticaja Instagrama na tinejdžere i njihovo mentalno zdravlje ali da su te podatke javno zataškavali.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime