Cisco je objavio rezultate međunarodnog istraživanja po pitanju radnog mesta. Tri od pet radnika veruje da više nije potrebno da budu u kancelariji kako bi bili produktivni u radu. Tačnije, njihova želja da budu mobilniji i fleksibilniji u pristupu korporativnim informacijama je toliko jaka, da je taj isti procenat radnika izjavio da bi pre izabrao posao koji je manje plaćen, ali koji favorizuje pristup informacijama i izvan kancelarije, od posla koji koji je bolje plaćen, ali lišen ovakve fleksibilnosti.

Istraživanje pod nazivom Cisco Connected World Report otkriva da svaki treći od pet ispitanika veruje da je nepotrebno da se boravi u kancelariji u cilju produktivnosti.

Svaki drugi, od tri ispitana radnika očekuje da im IT omogući upotrebu bilo kog aparata – privatnog ili službenog – kako bi mogli da pristupe korporacijskoj mreži, aplikacijama i informacijama bilo gde i bilo kada, i očekuju da se ti tipovi uređaja stalno menjaju. U budućnosti, zaposleni očekuju da se izbor pri pristupu mreži proširi na netradicionalne uređaje za rad, kao što su televizija ili navigacioni ekrani u automobilima.

Za radnike, koji mogu da pristupe korporacijskoj mreži i informacijama van kancelarija, skoro pola ispitanika (45%), su priznali da rade dva do tri sata više dnevno, a četvrtina ispitanika čak četiri sata ili više. Pa ipak, višak radnih sati se ne odnose na neprestan rad, na zahtev radnika. Oni jednostavno žele da se uvede fleksibilnost, kako bi mogli da usklade odnos posao-privatni život.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime