Chieftec u Novu Godinu ulazi sa većim brojem noviteta među kojima se posebno izdvajaju kućišta iz srednje klase koja su posebno zanimljiva domaćim kupcima. Jedno od kućišta koje je posebno privuklo našu pažnju nosi oznaku XT-01B-400S8, a od sličnih rešenja na tržištu se izdvaja po izuzetno kvalitetnoj izradi i komforno odrađenoj unutrašnjosti što ga čini pogodnim i za kreiranje ozbiljnijih desktop mašina.

Veći deo XT-01B-400S8 kućišta je napravljen od čistog metala, dok je unutrašnja konstrukcija od aluminijuma i ona ga čini lakšim i pokretljivijim u odnosu na slična rešenja. Reč je o Mini Tower kućištu u koje prema specifikacijama može da se montiraju sve vrste microATX i ATX ploča. Mi smo naše ASUS i Gigabyte matične ploče monitrali za svega desetak minuta što je sasvim OK vreme obzirom da je nosač matičnih ploča osimišljen tako da se na njega ploče ušrafljuju.

Sa druge strane, ležišta za čvrste diskove i optiku imaju poluge za fiksiranje drajvova, ali uz ostavljenu mogućnost da ukoliko korisnik poželi može uređaje da fiksira i šrafovima. Prostora za ventilatore ima dovoljno, a ono što nas je posebno obradovalo je mogućnost da isti budu inicirani sa prednje strane, tj. na unutrašnjem delu prednjeg panela i to u cilju boljeg hlađenja čvrstih diskova i SSD-ova.

Chieftec  XT-01B-400S8 kućište isporučuje sa solidnim napajanjem snage 400W (GPA-400S8) koje se u radu pokazalo kao veoma tiho i pouzdano, zbog čega je sa ovim kućištem moguće kreirati i veoma tihe desktop računare pogodne za kancelarijske primene i okruženja u kojima je mir i tišina od presudnog značaja za kvalitetno obavljanje poslova. Suma, sumarum XT-01B-400S8 je jedno elegantno i lepo rešeno kućište koje ima šta da kaže i pokaže i koje će svojom atraktivnom cenom privući veliki broj kupaca. Mi vam ga toplo preporučujemo jer u svojoj klasi trenutno nema neku posebno veliku konkurenciju.

Cena (sa PDV-om): 6.799,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime