Chieftec prepoznajemo po vrhunskim napajanjima, ali i moćnim kućištima za računare. Ova kompanija ipak već godinama pravi i dodatnu opremu za računare. Ovoga puta Chieftec je proizvodnu liniju proširio postoljima za prenosive računare. Model koji smo isprobali nosi oznaku CPD-1500A i predviđen je za rad uz modele do 15 inča.

Osnovna ideja ovog proizvoda je da obezbedi efikasno hlađenje prenosivog računara, ali i olakša njegovo postavljanje u položaj koji će vam najviše odgovarati. Kao što smo već pisali dokazano je da držanje toplog računara u krilu loše utiče na određene delove organizma.

Takođe brojna istraživanja su dokazala da je razlog za otkazivanje prenosivih računara preterana temperatura koju razvijaju, uz nedovoljno dobro hlađenje.

Zbog brojnih razloga je sasvim jasno da je nabavka ovakvih uređaja preporučljiva za dug vek vašeg računara, ali i vaše zdravlje. Model CPD-1500A je napravljen od aluminijuma, što je garancija veoma dobrog prenošenja toplote sa tela računara na hladnjak. Takođe tu je i veliki ventilator postavljen po sredini koji će biti dovoljno efikasan čak i kod brzih modela pri punom opterećenju. Napajanje za njegov rad se dobija jednostavnim priključivanjem na USB ulaz računara, čime je povezivanje ovog uređaja sasvim pojednostavljeno. Ovaj model će preuzeti i funkciju USB razdelnika, pa će pružiti dodatna četiri priključka. Funkcionalnost je tako dovedena do visokog nivoa.

U kompletu se dobijaju nosači za prilagođavanje položaja računara, kao i USB kablić za povezivanje, čime je zaokružena priča ovog proizvoda. Pohvalićemo veoma tih rad uz efikasno hlađenje. Aluminijum od koga je postolje napravljeno garantuje dug radni vek, kao i otpornost na ogrebotine i druga oštećenja.

www.chieftec.eu

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime