Napajanja visoke energetske efikasnosti sve su traženija roba na tržištu pogotovo ovom našem gde je cena struje iz godinu u godinu sve skuplja, a standard građana sve manji i manji. Kompanija Chieftec je mislila o tome i kao rezultat velikih napora nastala je GDP familija napajanja koju upravo odlikuje visok stepen energetske efikasnosti. Model GDP-550C primer je jednog takvog napajanja koje garantuje i visok nivo bezbednosti od strujnih udara, tih rad i punu stabilnost.

GDP-550C spada u energetski odlično izbalansirana napajanja – ima malu potrošnju i sistem koji uzima samo onoliko energije koliko je računaru u datom trenutku neophodno da odradi zadati posao (ili poslove). O tome najbolje govori i činjenica da GDP-550C napajanje ima 80plus Gold certifikat koji se dodeljuje samo napajanjima sa energetskom efikasnošću od preko 90%. Napravljeno je od izdržljivih materijala otpornih na sve spoljne uticaje i potpuno očekivano modularnog je tipa, što znači da korisnik može da inicira (odabere) samo one kablove koji su mu zaista potrebni da bi povezao sve komponente. Na ovaj način izbegava se stvaranje šume kablova u kućištu i omogućva bolja cirkulacija vazduha oko vitalnih komponenti. Naravno, dobija se in a preglednosti unutar kućišta, a i vizuelno koi ma providno kućište sve izgleda mnogo lepše.

Napajanje poseduje i napredne prigušnice koje imaju zadatak da apsorbuju struju u slučaju ozbiljnog strujnog udara (i time zaštite komponente PC-ja), ali i da ublaže buku ventilatora. Inače, kada smo već pomenuli ventilatore i buku da kažemo da je ista na najnižem mogućem nivou jer napajanje koristi silent cooler nove generacije koji ima velike propelere i malu brzinu okretanja.

Iako ima izlaznu snagu od svega GDP-550C napajanje napajanje podržava rad sa više grafičkih kartica u nizu i lako se montira u najrazličitija ATX kućišta. Na testovima je pokazalo maksimalnu stabilnost, čak i u situacijama punog opterećenja, što jasno govori koliko je Chieftec ozbiljno pristupio njegovoj izradi. Suma sumarum glavni aduti GDP-550C napajanja su odlična izrada, vrhunske radne karakteristike, mala potrošnja i korektna cena, što je moramo priznati veliki plus u borbi za dobru prodaju!

Cena (sa PDV-om): 8.099,00 dinara
Kontakt: EWE

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime