Evo još jednog teksta u našem serijalu Budget Gadget. Samo ovog puta nismo kupili beskorisne stvari poput ljigavca ili trimera za dlake u nosu već vrhunski uređaj koji će vam pomoći da napravite pametnu kuću i uštedite novac. Stvarno!

U pitanju je Smart Switch!

Destinacija: Ali Express
Misija: Pronađi i kupi
Budžet: 500 dinara
Status: Obavljeno

Dakle, za oko 4 dolara na Ali Express može da se kupi Smart Switch kineske kompanije Tuya. U pitanju je veliki i proveren proizvođač smart sistema i nemojte da vas cena zavara. Dalke, ovo jeste pravi uređaj za smart rešenja a ne igračka. Zapravo možete da istu stvar kupite i u Srbiji, doduše za oko tri puta veću cenu. Ali, ako nemate nalog na Ali Expressu ili ne želite da čekate oko mesec dana da vam stigne paketić onda je i to dobro rešenje pošto ćete tih 1800 dinara koliko košta u Srbiji isplatiti vrlo brzo ako pametno koristite uređaj.

A mi smo model od 16 ampera (dostupan je i onaj od 10A) sačekali oko mesec dana i instalirali na običan bojler od 80 litara. Uređaj je toliko mali da je bez problema stao u poklopac bojlera pored ostatka elektronike. Povezivanje je jednostavno i svodi se na 4 konektora sa ulazima i izlazima za fazu i nulu. Ako ste u dilemi, pozovite električara da vam pomogne oko toga i dobićete pametan bojler.

Posle toga sve što je potrebno jeste da instalirate aplikaciju Smart Life na telefon, pronađete Smart Switch i povežete se preko kućnog WiFi rutera.

I onda vaš novi smart bojler lepo isprogramirate da se sam uključuje tokom noći kada je struja jeftinija čak četiri puta. Ušteda? Preko 1.000 dinara mesečno za normalno domaćinstvo. Provereno u praksi!

Smart Switch možete koristiti i za bilo koji drugi uređaj koji ćete moći da kontrolišete preko telefona odakle god poželite.

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime