Napraviti brz i kvalitetan inkdžet štampač je prava umetnost, naročito ako se uzme u obzir da prenosni mehanizmi koji prate ove uređaje i sistem preloma boja koji koriste još uvek pate od nekih (trenutno) nerešivih problema uslovljenih samom tehnologijom. Povećanjem broja mlaznica, postiže se bolja detaljnost, ali se u najvećem broju slučajeva to odražava na potrošnju mastila. Epson spada među retke proizvođače u ovoj oblasti, koji su uspeli da usklade dobar kvalitet otiska, solidne brzine ispisa i malu potrošnju mastila. To se najbolje može videti kod poslovnih inkdžet mašina, pa smo upravo zboga toga rešili da vam danas predstavimu jednu takvu, koja nosi oznaku B-510DN i namenjena je veoma zahtevnim radnim okruženjima.

Epson B-510DN je biznis inkdžet štampač kreiran da za veoma mali vremenski interval produkuje veliki broj otisaka. Konkretno to znači da u okviru jednog minuta formira do 37 stranica tekstualnog (mono ili kolor) zapisa, što je za skoro 30% više u odnosu na prosečne lasere. Bazira se na proverenoj Epsonovoj Micro Piezo štamparskoj metodi, koja je poznata po tome što daje otiske vrhunskog kvaliteta i u stanju je da otisak održi nepromenjenim i do 100 godina, bar tako kažu ljudi iz WR laboratorije. Koristi četiri kertridža (CMYK) velikog kapaciteta koji se umeću u posebno izdvojeno kućište i povezani su prenosnim sistemom sa glavom štampača. Prema specifikacijama B-510DN ima preporučeni mesečni obim štampe od 20.000 stranica i to možda na prvi pogled ne ostavlja WOW efekat, ali treba imati na umu da većina današnjih lasera (ako izuzmemo profi mašine) ne prelazi preporučene vrednosti od 10.000 otisaka.

Svakako jedna od najbitnijih stvari kod ovakvih mašina jeste kvalitet otiska, koji često ume da varira, jer nije usaglašen sa brzinom. To se nije desilo u ovom slučaju i boje na papiru deluju dosta verno, a detaljnost je vrlo, vrlo dobra, čak i u najnižim rezolucijama. Sada se verovatno pitate kakvo je održavanje jednog ovakvog štamparskog sklopa – odmah da vam kažemo, više nego jednostavno. Sve se lako čisti, čak i kutija za otpadno mastilo koja se lako menja, pa po tom pitanju neće vas boleti glava. Za kraj ćemo još reći da se kontrola uređaja obavlja preko male kontrolne table i dvorednog displeja sa koga u svakom momentu možete očitati koliko vam je mastila ostalo u kertridžu i stanje papira u ulaznoj fioci.

Cela priča o ovom modelu ne bi bila toliko interesantna da njegova cena nije sasvim korektna, što će mu sigurno doneti veliku popularnost kod vlasnika malih i srednjih kancelarija. Od nas zbog svega viđenog dobija toplu preporuku!

Cena (sa PDV-om): 60.000,00 dinara
BS Procesor – www.bsprocesor.com

2 KOMENTARI

  1. SVE OVO STO JE NAVEDENO NIJE TACNO, POSEDUJEM EPSON B-300, I MOGU DA SE SLIKAM SA NJME, JER kutija za otpadno mastilo NEMA DA SE KUPI NIGDE KOD NAS I UMESTO 3.500. LISTOVA IZZBACILA JE OKO 500, I TO JE KRAJ, STOJI ZA UKRAS, KAD IH POZOVES NEMAJU NISTA NA LAGERU, NAGLASAVAM DA NE NASEDATE ZA OVAJ MODEL !!!!!!

    (SVUDA U EVROPI KUTIJA ZA OTPADNO MASTILO KOSTA 11-13,EURA OVDE JE NEMA I KAD NADJES TRAZE PREKO 30, EURA,,

  2. kupi HP štampač i nema te boli glava!
    ketridži se pune (imaš jedan HP neznam koji model nosi 4 ili 5 ketridža sa br. 920 ili veći kapacitet 920XL kod njega se ketridži ne pune samo kupiš nov, cena im je oko 600-700din)

    imaš jeftine Lexmark multifunkcijske štampače, ali problem kada se isprazne ketridži blokiraju štampu i kada ih napuniš isto neće da rade, nego stalno mora da kupuješ nove ketridže a dva nova koštaju kao ceo štampač i malo više!

Napiši komentar

Unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime